2019
Daantjes Weblog.


Menu 2020
Jaren overzicht

Juni 2019

Mei 2019

April 2019

Maart 2019

Februari 2019

Januari 2019

December 2018

Menu 2018

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Computer loopt heet.

Mijn 12 jarige computer deed het de laatste tijd niet meer goed. Onderzoek leerde dat bij de minste inzet de temperatuur in de kast erg hoog opliep. volgens speedfan was de temperatuur van CPU 55 C bij geen belasting en dat is natuurlijk veel te warm. Eerst de de kast eens stofvrij gemaakt. Maar dat hielp niet al te veel. Dan maar de kast met dat warme weer open laten.

Speedfan gaf al aan dat de chasis fan stil stond. Na openen van de kast bleek dat ook zo te zijn. Wanneer ik de chassis fan aan duwde ging hij wel weer draaien. Maar hij bleef te stroef lopen en een hoop herrie maken. Niet ideaal. Er zit nog een fan in de koeling maar die is in zijn eentje niet sterk genoeg om het geheel op temperatuur te laten.

Eigenlijk is deze machine aan vervanging toe. Maar door omstandigheden op het werk is het nog niet wijs om grote uitgaven te gaan doen. 😕 Dus Daantje heeft besloten om de oude machine te repareren. Door de kapotte fan te vervangen en tweetal extra fans te plaatsen. Door de eerste extra fan hoopt Daantje een betere luchtstroom in de kast te krijgen. En de 2e extra fan is om de harddisks extra te koelen.

De extra fans doen hun werk goed. bij een normaal gebruik blijft de CPU temperatuur rond de 40C en bij belasting blijft CPU rond 55C hangen de De GPU wordt ongeveer 10 C heter. Mooie stabiele tempraturen om weer op het weblog te kunnen schrijven en een ouderwets computer spelletje te doen.😃

1 Lezers vinden dit artikel Goed.0 Lezers vinden dit artikel Slecht.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Daantje
10-02-2019 18:44:39
🤒🤒 Test..

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.