2019
Daantjes Weblog.


Menu 2020
Jaren overzicht

December 2019

November 2019

Oktober 2019

September 2019

Augustus 2019

Juli 2019

Juni 2019

Mei 2019

April 2019

Maart 2019

Februari 2019

Januari 2019

Menu 2018

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Een nieuw PC'tje

Na ruim 10 jaar was het de hoogste tijd om mijn PC te upgraden. Mijn oude computer draaide nog op Windows 7, vanwege mijn fotografie hobby zouden de harde schijven over 2 jaar vol staan. Mijn oude scanner is stuk. In de kabelgoten van mijn bureau zaten een hoop kabels die in onbruik waren geraakt vanwege veranderingen vanuit het verleden. Windows 10 is inmiddels een volwassen besturingssysteem geworden. veel programma's zullen in de toekomst alleen Windows 10 only worden. Dus de hoogste tijd voor een upgrade.

Niet alleen een upgrade maar ik had besloten dat ik mijn netwerk anders ingedeeld moest worden. Omdat Daantje weer meerdaagse ritten rijdt heeft hij nu de behoefte om meer onderweg te werken. Om zeker te zijn dat ik mijn data niet ergens in een vage cloud stop. moest hiervoor mijn thuisserver heringericht worden.

Eerst de thuisserver upgraden dan de meeneem PC upgraden. Om vervolgens een nieuwe PC te bouwen om op te werken en te relaxen. En voor dat laatste had ik een week vrij genomen. Vroeger toen Daantje nog een serieuze vent was. 😜 Vond Daantje dat sommige mensen wat overdreven met systeem specificaties en opties voor op je computer. Maar nu Daan 42 is. Geen vrouw heeft die hem corrigeert en tevens midden in een midlife crisis zit. Heeft Daan nu een computer gebouwd na het motto: "Niet omdat het moet, maar omdat het kan!" 😜 En heb er geen moment spijt van. Wat een vet apparaat is dat geworden.

De CPU is een de Intel core i9-7490X op 3,1 Ghz (14 kernen 28 taken), 128 GB geheugen met led verlichting 😜, 2x NVIDIA 2070 GTX videokaarten, 4x 14 TB harddisks in RAID 5 array 2x 1 TB SSD in RAID 0 array. Voorlopig heeft Daantje genoeg opslag ruimte om zijn foto's op te slaan. De steam spelletjes laten zich nu zeer vloeiend spelen. Vooral het spel "Sonic & All stars racing transformed" draait nu heel soepel op 4K. 😍

Kortom tevreden. Al is het in elkaar zetten van een open computer. ten opzichte van een systeem dat uit standaard onderdelen bestaat een stuk lastiger. Zo waren sommige onderdelen zoals de videokaarten en het moederbord moeilijk vast te zetten. De gelakte schroeven bleken niet meer zo goed in de schroefdraad van de kast te passen. Zo moest ik eerst de handleiding van CPU koeler lezen voor dat ik wist hoe ik deze op CPU moest plaatsen. Deze koeler was zo dusdaning ontworpen dat hij op alle meest gangbare AMD/Intel socket past. Hoe kleiner de socket hoe meer onderdelen je erop moest schroeven. Dus ik was eigenlijk wel blij met de 2066 socket. Ook de installatie van het Windows 10 ging niet van een leiendagje omdat de standaard Windows installer niet overweg kon met de onderdelen op het moederbord 😐. Maar na het handmatig toevoegen van de drivers in de installer werkte het meteen goed.

Zit er nog aan te denken om een extra led licht strook te installeren. Zodat ik het moederbord beter zie zitten. 😋 het toetsenbord met op kleur instelbare led verlichting. is ook mooie aanvulling nu kan ik in het donker werken. Kan in de zomer de ramen open blijven zonder dat er massa's insecten binnen komen.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
4 *
Bezoekers vinden
dit goed.
3 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
4 *
Bezoekers zijn
boos.
3 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
3 *
Bezoekers zijn
medelevend.
3 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
4 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

© 2021 - Daansweb.net - Daan van der Hoeven.
Niets van dit Blog verhaal mag door derden gebruikt worden.