2019
Daantjes Weblog.


Menu 2020
Jaren overzicht

December 2019

November 2019

Oktober 2019

September 2019

Augustus 2019

Juli 2019

Juni 2019

Mei 2019

April 2019

Maart 2019

Februari 2019

Januari 2019

Menu 2018

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Politieke oceanen & zeeŽn van verschil

Daantje maakt zich grote zorgen over het huidige politieke klimaat. De opkomst van bepaalde wereldleiders met populistische ideeŽn is een bedreiging voor de nu al fragiele wereld stabiliteit. Op een normale werkdag was de planning dat ik de tankoplegger de volgende morgen moest reinigen in Maastricht. En ik had van die gelegenheid gebruik gemaakt om die avond langs familie te gaan.

Die avond was bij familie een tante van een 'aangetrouwde' oom op bezoek. Deze vrouw woont in New York. Dus op gegevensogenblik vroeg zij wat ik van president Trump vond. 😮 Daantjes antwoord : "Dat Trump een harde zakenman is. En daardoor niet geschikt is als president. Een president moet soms iets doen wat goed is. En soms ook verder denken dan de neus lang is. en dat gaat verder dan alleen aan de kosten te denken. Daarom vind Daantje Trump een slecht leider." De tante bracht daarin tegen dat Trump wel goed is voor de binnenlandse werkgelegenheid. En dat zijn natuurlijk dingen die je als kritische Europeaan aan de andere kant van Atlantische oceaan niet goed ziet. En misschien komt het nog wel zover. Dat Trump voor een tweede termijn gekozen wordt. Gezien de argumenten die ik van deze vrouw gehoord heb is er een grote kans dat Trump herkozen wordt. Toch was dit een boeiende avond. om eens met iemand te discussiŽren die letterlijk aan de overkant van de Atlantische Oceaan woont. We mogen weleens waar op de dezelfde wereld leven. Maar op onze wereld is nog altijd een wereld van groot verschil. En dat werd tijdens deze avond wel duidelijk. 😉

Maar ook wanneer we alleen de Noordzee oversteken komen we al in andere wereld terecht. Door mijn werkzaamheden ben ik ook in de armere delen van Europa geweest. Maar nergens is het allemaal zo erg als in het Verenigd Koninkrijk. Dit is een van de rijkere landen van Europa maar waar de bevolking straat arm is. Een land waar geld bepalend is of je kinderen goed onderwijs krijgen. Engeland is een land waar de vakbonden geen enkele inbreng meer heeft. En dat is ook te zien aan alle werknemers waar de algemene kennis toch enigszins te wensen overlaat. De gemiddelde Engelsman gaat niet actief op zoek naar een baan. Die denken echt dat de baan naar hen toe komt. En terwijl zij wachten blijven die lekker in de pub hangen. 😠 Een wijs man zei ooit eens tegen Daantje: "Onslow bestaat echt!!" (Onslow komt uit de Engelse serie "Keeping Up Appearances") Na jaren van gebrek aan goed regengeringsbeleid omtrent armoede bestrijding, onderwijs, werk en inkomen. Geld is in de Engelse cultuur al jarenlang leidend en dan maakt mensen kortzichtig. Elke keus die je in het leven neemt. heeft een namelijk een gevolg. En die gevolgen moet je kunnen overzien. Ondertussen staat het water van de gemiddelde Engelsman aan de lippen. En dat het land toe is aan verandering. Gehaaide politici zagen hun kans om alle problemen in de schoenen te schuiven van de Europese Unie. En het beruchte Brexit referendum werd uitgeschreven. Niet beseffend dat uitreding uit de Europese Unie de kansen van de gemiddelde Engelsman juist verslechterd. En de armoede nog verder toeneemt.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
8 *
Bezoekers vinden
dit goed.
4 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
3 *
Bezoekers zijn
boos.
4 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
2 *
Bezoekers zijn
medelevend.
2 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
0 *
Bezoekers zijn
verbluft.
2 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.