2019
Daantjes Weblog.


Menu 2020
Jaren overzicht

December 2019

November 2019

Oktober 2019

September 2019

Augustus 2019

Juli 2019

Juni 2019

Mei 2019

April 2019

Maart 2019

Februari 2019

Januari 2019

Menu 2018

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Flushing (Vlissingen)

Een paar jaar geleden belde ik de planning op om mij te informeren voor het werk van de volgende dag en het gesprek liep zo:
Daantje: Wat is het plan voor morgen?
Planner: Je moet in Vlissingen beginnen maar pas op daar hebben ze kromme vingertjes.
Daantje: Kromme vingertjes? 😯
Planner: ja, van in 1953 aan de dakgoot hangen.
Daantje : 😶

Tsja Vlissingen, een Zeeuws havenstadje aan het einde van A58 een stukje snelweg dat na opheffen van de veerdienst Vlissingen-Breskens geen functie meer heeft. Een havenstadje dat stug concurrentie aangaat met Rotterdam, Gent, Antwerpen en Zeebrugge. En dat wegens de gunstige ligging en goed bereikbaar is per spoor daar ook goed in slaagt. Maar in Vlissingen strijken ook bedrijven neer die andere havensteden liever niet zien. Zoals Offshore industrie & berging industrie. In Vlissingen staan de steunen opgeslagen voor de windmolenparken op zee. De grond prijzen zullen daar ook lager zijn. De boot naar Paramaribo vertrekt van daar. Maar er zijn geen container terminals. Er zijn zelfs boten naar het stadje vernoemd zoals de "Flushing Range" (De rede van Vlissingen) Onder deze naam is de "Herald of Free Enterprise" na het ongeluk naar Vlissingen is afgesleept. Om daar leeg gehaald te worden. On daarna voorbereid te worden voor de tocht naar de sloper. Geeft een klein beetje aan wat voor ondankbare karweien er in Vlissingen te doen zijn.

Als chauffeur is het daar ook het einde van de wereld. Er zijn daar 2 pleisterplaatsen waarvan eentje al vroeg de deuren sluit. En de andere die moet je weten waar die ligt. Mijn huidige werkgever heeft werk in Vlissingen. En daardoor maak ik weleens een overnachting in Vlissingen. En de eerste keer dat ik een overnachting moest maken liep dit helemaal uit de hand. Bij de klant mogen chauffeurs niet meer naar het toilet. Dit is ingevoerd nadat bepaalde chauffeurs uit oostelijke windhoek er een hobby van maakte om de pot en wastafel van de muur te jatten. Dus daar stond Daantje met met een volle darm. Daantje had nog gehoopt dat de tankcleaning nog open was. In de randstad blijven die vaak tot 22:00h open maar in Vlissingen niet. Daar is om 19:30h compleet uitgestorven.

Maar Daantje begon 's avonds laat flink buikpijn te krijgen omdat hij bleef zitten met een nummertje 2. Uiteindelijk heeft Daantje bij een tankstation een hoop doekjes uit een despender gepakt. Om bij de tankcleaning op een gasleiding te gaan zitten met de broek op de enkels en een krant op grond om mijn eigen shit op te vangen. Zo achter een vuilcontainer zodat ze me niet zien zitten vanaf de A58. 😨 Dat was behoorlijk oncomfortabel. Dus ja, Daantje heeft het niet zo met Vlissingen. Een stad die in het Engels Flushing heet en waar ik mijn eigen drol niet fatsoenlijk kan flushen. Dus ik zal daar niet zo snel meer op vakantie gaan. En mijn oud collega had kennelijk niet z'n posetieve ervaring in Vlissingen. Aan de rand van land wonen ander soort mensen dan midden op het land. 😏😜


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
5 *
Bezoekers vinden
dit goed.
3 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
2 *
Bezoekers zijn
boos.
4 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
3 *
Bezoekers zijn
medelevend.
5 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
2 *
Bezoekers zijn
verbluft.
1 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.