2019
Daantjes Weblog.


Menu 2020
Jaren overzicht

December 2019

November 2019

Oktober 2019

September 2019

Augustus 2019

Juli 2019

Juni 2019

Mei 2019

April 2019

Maart 2019

Februari 2019

Januari 2019

Menu 2018

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Garantie

Een kleine week nadat ik voor mij zelf een mooi PC'tje in elkaar gezet had begon het apparaat kuren te vertonen. Na een zondag middag in het zwembad geweest te zijn trof ik mijn computer in vast gelopen toestand aan. Na een reset was mijn systeem onstabiel en gaf continu blauwe schermen. In die blauwe schermen werden problemen met het RAM geheugen omschreven.

Het bios van het moederbord gaf gelukkig al aan welk geheugenpaar niet goed werkte. En hoefde ik hierdoor maar 2 van de 8 modules te testen. Uiteindelijk bleek er maar 1 niet goed te werken. Na verwijderen van de kapotte geheugen module werd mijn systeem weer stabiel. Echter de geheugenmodules werden per 2 geleverd dus er moest voor de garantie dus ook 2 modules terug naar de leverancier. Waardoor mijn systeem 32 GB ram geheugen moest missen. 😟 Echter met de overgebleven 96 GB kun je ook leuk mee uit de voeten. 😈 (Tsja, mannen en hun midlifecrisis.)

Goed, wanneer je iets online besteld dan troeven alle webwinkels elkaar af. Om de bestelde goederen zo snel mogelijk te leveren. Het geen wat de computer winkel om de hoek niet lukt. Dus binnen een week had ik alle spullen om mijn droomcomputer in elkaar te zetten. Maar wanneer de garantie aangesproken moet worden is er van al die haast geen enkele sprake meer.

Het aanmelden van het defect bij de leverancier CoolBleu gaat even gemakkelijk als het bestellen. Gewoon aanmelden via hun website. En dan wordt er per e-mail je een reparatie formulier en een adres label toegestuurd dat je op het pakket voor retour moet plakken. Je hoeft geen port kosten te betalen dus dat is mooi geregeld.

Maar het gaat om geheugen modules en daar kun je weinig aan repareren wanneer ze stuk zijn. Het duurt 3 dagen voor de producten terug bij Cool Bleu zijn. Vervolgens sturen zij de modules door naar Corsair. Je krijgt keurig e-mails over het verloop van de procedure. Maar naar 3 weken kreeg ik het bericht. Dat het omwisselen van de modules nog langer ging duren en dat ik andere modules toe gestuurd zou krijgen. Zodat ik niet te lang zonder zou zitten. Dit is heel netjes opgelost van Cool Bleu. Maar eigenlijk is het belachelijk voor woorden dat een garantie kwestie zolang moet duren. Een fabrikant zou dit toch echt sneller moeten kunnen regelen.

Maar het is wel fijn dat mijn systeempje zijn 128GB weer teug heeft. Kun je weer eens programmetje mee openlaten staan. Zonder dat de zaak traag wordt. 😈😈Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
6 *
Bezoekers vinden
dit goed.
4 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
3 *
Bezoekers zijn
boos.
3 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
3 *
Bezoekers zijn
medelevend.
2 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
3 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

© 2021 - Daansweb.net - Daan van der Hoeven.
Niets van dit Blog verhaal mag door derden gebruikt worden.