2019
Daantjes Weblog.


Menu 2020
Jaren overzicht

December 2019

November 2019

Oktober 2019

September 2019

Augustus 2019

Juli 2019

Juni 2019

Mei 2019

April 2019

Maart 2019

Februari 2019

Januari 2019

Menu 2018

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Het gaat kennelijk goed met de economie

Het is 2019 en het is ruim 10 jaar geleden dat Daantje een nieuw pc'tje voor zich zelf gekocht heeft. En Omdat de scanner en printer inmiddels stuk zijn doet het oude pctje het nog goed. Maar de ondersteuning voor Windows 7 loopt ten einde. Maar er zijn ook nieuwe manieren waarmee er mobiel gewerkt kan worden. Zonder daarvoor een high end laptop mee te hoeven sjouwen. Nu Daantje weer meerdaagse ritten rijdt is mobiel kunnen werken eigenlijk wel een welkome aanvulling. Maar daarvoor moet de server anders ingericht worden. Nu Daantje weer meerdaagse ritten rijdt is mobiel werken zonder een laptop mee te hoeven sjouwen een welkome en compacte aanvulling.

Dus Daantje begint te denken wat ie nodig heeft voor een andere server. Een computer met een raid controller staat al een tijdje werkloos op tafel. Daar plaatsen we 2 grote harde schijven in met een raid 1 configuratie. Helaas er kunnen maar 2 disks in. Dus Daantje heeft grote harddisks nodig. en de beste plek om die te bestellen dat was op https://www.centralpoint.nl. Maar nadat Daantje 2 paar 10 TB disks had uitgezocht en wilde gaan betalen. Floepte er een een pop-up op met de mededeling dat http://www.centralpoint.nl niet meer aan particulieren levert. 😲 Nou is me dat toch een mooie tegenvaller. in de jaren 200* had je ook veel van die bedrijven die alleen aan bedrijven en organisaties leverden. Weinig van die bedrijven heeft de crisis overleeft. Nu ik niet meer bij centralpoint kan bestellen wat ik zeer betreur. Moet ik nu dus een leverancier voor mijn dure computer speeltjes vinden.😟 Gelukkig heeft Coolblue een mooie verzameling speeltjes voor Daantje zoals grote harddisks. Maar Cisco spulletjes hebben zij niet. Voor een goed computer netwerk heb je ook goede apparatuur nodig. Een leverancier die Cisco levert moet ik nog vinden.

Dankzij Coolblue krijgt Daantje zijn harddiks. En kan binnenkort beginnen met het opbouwen van een nieuwe server. Maar ik ben niet te spreken over hoe bedrijven soms met klanten omgaan. Dit is weer arrogantie ten top. kennelijk kunnen bedrijven het zich weer veroorloven om klanten de deur te wijzen. en bij de volgende crisis failliet te gaan. Dus beste Centralpoint sterf wel.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
4 *
Bezoekers vinden
dit goed.
4 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
5 *
Bezoekers zijn
boos.
3 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
2 *
Bezoekers zijn
medelevend.
3 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
2 *
Bezoekers zijn
verbluft.
2 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Sander
30-11-2019 20:49:14
Ubiquiti / UniFi is ook leuk spul en goedkoper dan Cisco.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

© 2021 - Daansweb.net - Daan van der Hoeven.
Niets van dit Blog verhaal mag door derden gebruikt worden.