2019
Daantjes Weblog.


Menu 2020
Jaren overzicht

December 2019

November 2019

Oktober 2019

September 2019

Augustus 2019

Juli 2019

Juni 2019

Mei 2019

April 2019

Maart 2019

Februari 2019

Januari 2019

Menu 2018

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Den Bosch onder Stoom 2019

Een aantal jaar geleden deed stichting hondenkop station Den Bosch aan. Een eigenaar van een speelgoed winkel bezocht met een grote groep klanten het treinstel. En die eigenaar had zoiets van. Leuk z'n oude hondenkop, maar dat kan groter aangepakt worden maar dan met stoomlocomotieven. En zo ontstond Den Bosch onder stoom.

Met Den Bosch onder stoom worden er pendelritten georganiseerd vanaf het station van Den Bosch. Na aanleiding van het 10 jarig bestaan van de modelbaanwinkel reden er 2 stoomtreinen om het uur op en neer naar Tilburg. Het was mogelijk om kaartjes te kopen voor een van de pendelritten of voor een van de overbrengingsritten van de treinen.

Bij de vorige editie van Den Bosch onder stoom reed de pendeltrein op een neer tussen Eindhoven en Den Bosch. Tussen beide steden zijn er genoeg tussen stations om met de NS er naar toe te reizen om wat foto's te maken. Zodat het ook mogelijk was om kaartjes te kopen voor de overbrengingsgrit vanuit Rotterdam. Maar tussen Den Bosch en Tilburg zijn er geen stations meer. Dus om foto's van passerende stoomtreinen te maken heb ik mijn auto nodig. Als die dan Dieren of Rotterdam staat heb ik er weinig aan. Dus Daantje reed niet mee met een overbrengingsgrit.😟

Ondanks dat ik zelf donateur ben van de Stoom Stichting en regelmatig de dienstregeling van hun ritten kan inzien. had iemand al de dienstregeling van de SSN en VSM een dag van te voren op een besloten Facebook groep gelekt. Aan de hand van die gegevens kon ik makkelijk bepalen wanneer de VSM trein de brug bij Ravenstein zal passeren. Een aantal jaar geleden had ik daar nog 01 1075 gefotografeerd. Deze locomotief zal voorlopig niet meer op de hoofdlijn te zien zijn omdat zij schade heeft aan de ophangen en vering van haar draaistel en tevens schade heeft aan haar drijfwielen.

Deze keer ging Daantje er een 23er locomotief op gevoelige plaat vast leggen. De VSM heeft 2 van zulke locomotieven. En ik wist niet welke locomotief voorop reed. Maar dat bleek de 23 076 te zijn.

Daarna ging de reis per auto naar Helvoirt op de stationsstraat waar ooit het station stond foto's maken van de passerende SSN & VSM stoomtreinen. Na een paar uur in Helvoirt geweest te zijn met de auto naar Udenhout gereden om ook daar passerende treinen te fotografen. En daarna ook nog met de camera in Berkel-Enschot gestaan. Hierna ben ik naar het station van de Den Bosch gereden om de line up van de 3 23'ers te zien. Helaas stond een van de 23's met tender verkeerd om. Het is ook erg duur om deze machine in de spoor driehoek Tilburg, Den Bosch, Eindhoven (Boxtel) om te draaien. 😟

Na een volle dag autotijden en treinen fotograferen ging Daantje terug naar Uden om de foto's uit te gaan zoeken. Het was een mooie dag. 😃 Jammer dat de 01 1075 stuk is en niet mee kon doen met dit evenement en vervangen was door een diesel.

Klik Hier om het bijbehorende fotoboek te bekijken.😃😃


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
5 *
Bezoekers vinden
dit goed.
3 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
3 *
Bezoekers zijn
boos.
4 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
3 *
Bezoekers zijn
medelevend.
3 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
2 *
Bezoekers zijn
verbluft.
2 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

© 2021 - Daansweb.net - Daan van der Hoeven.
Niets van dit Blog verhaal mag door derden gebruikt worden.