2019
Daantjes Weblog.


Menu 2020
Jaren overzicht

December 2019

November 2019

Oktober 2019

September 2019

Augustus 2019

Juli 2019

Juni 2019

Mei 2019

April 2019

Maart 2019

Februari 2019

Januari 2019

Menu 2018

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Internet betutteling

In de begin jaren van het internet hadden veel mensen een eigen weblog. Het waren doorgaans slecht ontwikkelde website's met verschrikkelijke gif animaties. Maar door de komst(/ondergang) van Hyves, Facebook, Youtube, Instagram. Verdwenen de meeste weblogs. De voordelen van sociale sites is dat je zonder al te veel technische kennis veel van je zelf kunt delen met de rest van de wereld. Veel van die weblogs verdwenen en een paar enthousiastelingen hielden hun weblog. Maar dat is een zeer kleine minderheid.

Het internet raakt steeds meer gecentraliseerd veel mensen zitten op Facebook delen filmpjes via youtube en delen hun foto's via Instagram en vele hebben voor het gemak een Gmail e-mail adres. En dat allemaal kost geen geld. Waarom zou je onder een eigen domein naam die je geld kost gaan hosten? Mensen zijn immers zo kortzichtig aan de hand van de data die zij delen krijgen zij gepersonaliseerde advertenties voorgeschoteld. Je betaald met je privacy.

En ondanks dat het heel duidelijk is dat Facebook, Instagram en andere sociale media gevoelige instrumenten geworden zijn om de massa opinie te beeninvloeden. Zijn vele nog steeds overtuigd dat wat er op sociaal media staat waar is. Dat is handig om er een Brexit door te drukken. Of een Trump in het zadel te helpen.

Maar sociaal media gaat verder. Zij bepalen ook inmiddels wat we te zien krijgen. Staat Daantje met zijn "man boops" op Facebook te zwaaien dan is er niks aan de hand. Doet een magere gezonde vrouw dat. Dan wordt het filmpje verwijderd omdat haar tieten aanstoot gevend zijn. Hoe hypocriet is dit? 😩 Ook YouTube is door de jaren heen steeds preutser geworden. Zij verwijderen tegenwoordig filmpjes waar gevaarlijke stunts in voorkomen. Omdat m'n bang is dat de jeugd ze na gaat doen. 😲 Kinderen doen van nature domme dingen. Daar hebben ze echt geen voorbeelden van op internet nodig. Dit hoort gewoon bij proces ouder van het ouder en wijzer worden. Om ouder en wijzer te worden moet je eerst een paar keer op je bek gaan.

Het is beangstigend om te zien hoe de samenleving danst naar de grillen van Facebook, Cambridge Analytica, Google en in kleinere maten naar Ziggo en KPN zonder daarbij andere onafhankelijke media er op na te slaan. Waar het overige deel van het internet ook mee vol staat.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
7 *
Bezoekers vinden
dit goed.
2 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
3 *
Bezoekers zijn
boos.
3 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
3 *
Bezoekers zijn
medelevend.
3 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
2 *
Bezoekers zijn
verbluft.
2 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.