2019
Daantjes Weblog.


Menu 2020
Jaren overzicht

December 2019

November 2019

Oktober 2019

September 2019

Augustus 2019

Juli 2019

Juni 2019

Mei 2019

April 2019

Maart 2019

Februari 2019

Januari 2019

Menu 2018

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

40 C veels te warm om te werken.

Ik woon al ruim 40 jaar in Nederland. Met zijn zeeklimaat en een land dat voor de helft onder de zeespiegel ligt. En ik weet dat er in Nederland een land is waar extreem weer van nature voorkomt. Harde wind en veel regen is heel normaal in ons landje. De "planner met gezag" is een keer flink verrast door het Hollandse weer. Hij was op vakantie in de kop van Noord-Holland in de buurt van Heerhugowaard. En ondanks dat zijn omgeving hem op hart drukte om zijn voortent van de caravan af te breken vanwege de naderende storm zag de "planner met gezag" daar het nut niet van in. Totdat de voorspelde storm zijn voortent voor hem afbrak.

En daar heb ik lang over na gedacht. Hoe is het mogelijk dat oude wijze man zoals "De planner met gezag" zich zo heeft kunnen laten verassen door het Hollandse weer? Heerhugowaard ligt in de kop van Noord-holland tussen de Noordzee en het IJsselmeer in. Een gebied waar de Wind vrij spel heeft. En er zijn meer plekken in Nederland waar het hard kan waaien. En waar zelfs bij meerdere stormen complete vrachtwagen combinaties omgewaaid zijn. A16 Moerdijkbrug, A16 van Brienenoordbrug, N57 Stormvloedkering, A50 tussen Valburg en Heteren, N323 Willem Alexanderbrug. Allemaal plekken in Nederland waar het bijzonder hard kan waaien. Van de week was er op de radio een nieuws item dat het aantal verdrinkingen in de Noordzee aan het oplopen is. Mensen zouden de Noordzee als een soort meer zien. Echter de Noordzee is van gevaarlijkste wateren ter wereld. Veel stroming, Wind en scheepvaart verkeer.

Maar ondanks alles heb ik in 40 jaar dat ik Nederland woon het nooit meegemaakt dat het op een dag 40 C warm werd in het land. 😲 Dat is zelfs voor mij iets nieuws. En ondanks dat het in media groots werd aangekondigd dat het zo heet werd. was Daantje toch wel verrast dat het ook daadwerkelijk gebeurde. Die hitte gaf toch ook wat praktische problemen. Zo werden douanedeksels en kist van de tank zo heet dat je ze niet meer met blote handen kon vastpakken. De auto's hebben geen stand airco. Dus om temperatuur in de cabine s' nachts een klein beetje uithoudbaar te houden sliep ik de hele tijd met de ramen open. op 1 nacht had ik veel geluk. Ik sliep bij Gent bij een windmolenpark en had mijn auto zodanig neer kennen zetten dat de wind door de cabine heen blies. Heerlijk geslapen die nacht.

Maar er waren ook collega's die beweerde dat zij de nacht doorgedacht hadden boven op hun tankcontainer. 😧 Maar dat gaat Daantje nog te ver om daarboven op te gaan liggen. Maar na 20 jaar vrachtwagen rijden is Daantje er toch wel achter gekomen dat het vak toch wat psychologische schade veroorzaakt. Dus over een paar jaar ligt Daantje misschien ook boven op de tank oplegger/container zijn nachtrust te maken. 🤓😜


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
8 *
Bezoekers vinden
dit goed.
3 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
3 *
Bezoekers zijn
boos.
3 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
3 *
Bezoekers zijn
medelevend.
2 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
2 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Piet Verstegen
29-07-2019 11:26:46
Mooi verhaaltje Daantje,maar heel Nederland heeft dat nog nooit mee gemaakt 40gr..dus jij niet alleen👍☀️😀😀

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.