2019
Daantjes Weblog.


Menu 2020
Jaren overzicht

December 2019

November 2019

Oktober 2019

September 2019

Augustus 2019

Juli 2019

Juni 2019

Mei 2019

April 2019

Maart 2019

Februari 2019

Januari 2019

Menu 2018

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Gebod 11: Gij zult na de Heer ook Facebook vereren. 😮

Ik wou een afspraak maken met een collega en stuurde hem een e-mail naar hem toe. Uiteindelijk reageerde hij verbaasd omdat hij e-mail min of meer gedag had gezegd en alleen nog communiceerde via Facebook & Whatapp. 😲 Het geen waar ik eigenlijk van schrok. Want:

Sinds de opkomst van het internet wordt het namelijk bedreigd door mensen die er geld mee willen verdienen. en niet zo zeer door bedrijven zoals Google of Coolbleu bedrijven die een duidelijke markt strategie hebben en die ook iets aan de samenleving te bieden hebben. Maar een vage site zoals viraaltjes.nl Een site waar 'lullige' persoonlijke verhalen 'viraal gaan in combinatie met overschot aan reclame. Dan weet je zeker dat er een verkeerde er rijk probeert te worden.

Facebook wat ooit is begonnen als een smoelenboek voor een universiteit. is uitgegroeid tot een wereldwijd sociaal netwerk waar een helehoop mensen inmiddels lid van zijn. En dat geeft Facebook een bepaalde macht. Iedereen die lid is van Facebook voert data aan Facebook. Zelfs als je geen tijdlijn bij houdt en alleen profielen bekijkt van anderen dan lever je ook data aan Facebook. Data kun je analyseren. Het geen wat Facebook in het verleden deed. En waarschijnlijk nu nog steeds doet. En als hordes mensen die lid zijn van bepaalde groep kun je die groep beÔnvloeden. En wanneer een groep groot genoeg is. Kun je er zelfs verkiezingen mee sturen. Dit zijn feiten waar Facebook zich al schuldig aangemaakt heeft. En daarvoor binnenkort beboet gaat worden.

Platforms zoals Instagram, Whatsapp zijn ook van Facebook. Gezien hoe Facebook met zijn gebruikers omgaat zou je moeten denken dat de meerderheid beter zou moeten weten. En een dergelijk kanaal niet als primaire communicatie kanaal gebruikt. Maar nee, iedereen lijkt het "Cambridge Analytica" schandaal al vergeten te zijn en we Facebooken en whatsappen er weer lustig op los.

Maar Facebook heeft ook nog een ander nadeel. Facebook is een gecentraliseerde dienst. Een storing op Facebook. Treft meestal iedere gebruiker wereldwijd. Omdat het zoveel gebruikers tegelijk treft. Haalt een Facebook gerelateerde storing meestal ook het nieuws. 😧 Terwijl E-mail veel minder centraal is. Een E-mail storing beperkt zich meestal tot bepaalde domeinen of gebieden.

Naast de eerder genoemde bezwaren bepaald Facebook ook wat je wel en niet mag zien. Zo mogen er verschrikkelijke video's van auto ongelukken gedeeld worden op het platform. Maar een foto van een vrouw die met een ontblote borst te zien is, kan dan niet. Terwijl mannelijke tieten geen probleem zijn.🙈 en Facebook doet er ook van alles aan om de site te censureren van alles wat in hun ogen ongeoorloofd is. Zoiets moet je niet willen.

De 10 geboden naar Kotholieke indeling.

1. Gij zult geen afgoden vereren, maar Mij alleen aanbidden en boven alles beminnen.
2. Gij zult de naam van de Heer, uw God, niet zonder eerbied gebruiken.
3. Wees gedachtig dat gij de dag des Heren heiligt.
4. Eer uw vader en uw moeder.
5. Gij zult niet doden.
6. Gij zult geen onkuisheid doen.
7. Gij zult niet stelen.
8. Gij zult tegen uw naaste niet vals getuigen.
9. Gij zult geen onkuisheid begeren.
10. Gij zult niet onrechtvaardig begeren wat uw naaste toebehoort.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
7 *
Bezoekers vinden
dit goed.
4 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
1 *
Bezoekers zijn
boos.
3 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
2 *
Bezoekers zijn
medelevend.
6 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
1 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.