2019
Daantjes Weblog.


Menu 2020
Jaren overzicht

December 2019

November 2019

Oktober 2019

September 2019

Augustus 2019

Juli 2019

Juni 2019

Mei 2019

April 2019

Maart 2019

Februari 2019

Januari 2019

Menu 2018

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Stoom locomotief 23 023

Na een renovatie van meerdere jaren en de nodige tegenslagen. Heeft de Stoom Stichting Nederland hun Stoomlocomotief 23023 geheel in eigen beheer gerenoveerd. En net als 40 jaar geleden ging de eerste rit naar het staal museum van Tata Steel in Beverwijk. Donateurs die extra gedoneerd hadden voor de restauratie van deze locomotief. mochten gratis mee met de eerste rit. En kregen ook 100% korting op een andere rit.

Omdat het een relatief kort ritje is. En niet in het teken stond van een hele dag vol met treinen. Had ik mijn zus en haar vriend gevraagd of ze mee wilden. De kaartjes voor deze rit met de Tata steel excursie waren binnen een week uitverkocht. 😳 de Stoom Stichting ging door met de kaartverkoop voor alleen de treinreis. Die daarna ook binnen aantal weken uitverkocht waren. Op Facebook waren veel teleurgestelde reacties te lezen van regelmatige reizigers die niet meer mee konden.

De trein bestond 8 rijtuigen waarvan 1 waterwagen en een restauratiewagen. Aan de voorzijde zat stoomlocomotief 23023 en aan de achterzijde diesellocomotief 2555. De trein moet een paar keer van rijrichting veranderen om de schoorsteen van de stoomlocomotief weer voor te krijgen voor terug reis. Een stoomlocomotief met een losse tender kan namelijk minder hard achteruit dan vooruit. De trein vertrok vanuit Rotterdam centraal via Gouda, naar Amsterdam centraal om daarna via Haarlem naar Beverwijk te rijden. In Beverwijk stonden old timmer bussen die ons naar de Tata steel fabriek bracht. In het museum liet m'n zien hoe m'n staal maakt. En we kregen een rond rit over terrein van staalfabriek. Helaas anno 2019 mag je niet meer in de fabrieken zelf komen.

De terugreis ging vanaf Beverwijk naar Uitgeest. Hierna nam diesellocomotief de tractie over om via Zaandam naar Amsterdam Westhaven te rijden. Er loopt een direct spoor vanuit Zaandam naar Amterdam Westhaven dit spoor ligt in een halve lus. Hierdoor komt de stoomlocomotief met de schoorsteen richting Amsterdam centraal te staan. Op Amsterdam Centraal werd nog een foto shoot gehouden. Om vervolgens weer terug naar Rotterdam te rijden waar de auto geparkeerd stond.

Reizen met een stoomlocomotief over het openbare spoor levert altijd verbaasde blikken op. Heel veel passanten beleven hun WTF moment van de maand of misschien wel van het jaar. Een dergelijke rit haalt zelfs soms een lokale krant. Ook bij deze rit veel verbaasde mensen op de perrons.Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
6 *
Bezoekers vinden
dit goed.
5 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
3 *
Bezoekers zijn
boos.
3 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
3 *
Bezoekers zijn
medelevend.
2 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
2 *
Bezoekers zijn
verbluft.
1 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : frqliyntzo
14-11-2020 05:18:59
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.