2019
Daantjes Weblog.


Menu 2020
Jaren overzicht

Juni 2019

Mei 2019

April 2019

Maart 2019

Februari 2019

Januari 2019

December 2018

Menu 2018

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

's Hertogenbosch onder stoom. 😎

Het begon allemaal op Facebook waar een jonge ondernemer die een model treinen winkeltje heeft peilde of er animo is om eens een ritje te maken met een echte stoomtrein. Er bleek veel animo om een ritje te maken. Dus hij nam contact op met Stoom Stichting Nederland. Om deze trein naar 's Hertogenbosch te krijgen.😃 En op Zaterdag 28 september was het dan zo ver.

Iedereen kon treinkaartjes kopen om met één van de overbrenging ritten van vanuit of naar Rotterdam - Den Bosch mee te reizen. Of op een van de pendel ritten tussen Den Bosch en Eindhoven. Daantje reisde mee met beide overbrenging ritten. Zodat hij de trein tijdens de pendel ritten kan fotograferen. 😍😎

Dus Daantje staat op zaterdag om 7:00h bewapend met zijn Canon camera op Rotterdam Centraal. Om met de stoomtrein naar s'Hertogenbosch te reizen. De auto reis naar Rotterdam ging door diverse mistbanken. Dus het beloofd een mooie dag te worden. En in de mist vertrek te trein richting 's Hertogenbosch. hetgeen wat mooie plaatjes opleverde. Eenmaal in Den Bosch aangekomen stond het perron al vol met mensen die wilde opstappen voor de eerste pendelslag. Zelf ging Daantje eens de winkel opzoeken die dit allemaal georganiseerd heeft. Ondertussen heb ook wat foto's gemaakt van een ontwakend Den Bosch.

Hierna stapte ik op de NS trein naar Boxtel om de pendeltrein te fotograferen. Terwijl de trein eventjes stopte in Vught. Zag Daantje, dat het perron in Vught toch wat mooie plekjes had om er met de camera te gaan staan. Maar de sprinter sprintte het station van Vught uit met mij erbij. Eenmaal in Boxtel aangekomen komt de pendeltrein aangereden met 65 018 voorop. En vervolgens moest Daantje tegen de zon in fotograferen. De pendeltrein moest eventjes in Boxtel stoppen om een NS intercity en een NS sprinter voor te laten. Die sprinter stopte ook in Boxtel. En daar stapte Daantje vlot op om alsnog naar Vught te gaan. In Vught fotografeerde Daantje 65 018 opnieuw. Om vervolgens een 1 uur later 01 1075 te fotograferen. Stoomlocomotieven moeten aan de andere kant van de trein gezet worden. Wanneer de trein van rijrichting veranderd. Dit kost tijd en is op veel stations niet meer mogelijk. Daarom is de trein voorzien van 2 locomotieven aan iedere eind. Wanneer de trein dan van rijrichting veranderd dan neemt de andere locomotief de leiding over.

Nadat ik 2 doorkomsten van de pendeltrein in Vught had gefotografeerd zat ik er aan te denken om naar Best te gaan. Maar Best heeft een ondergronds station. En dat geeft niet al te beste plaatjes. Eindhoven is het keer punt van de trein en daar zal het stervend druk zijn. Dan houden wij Station Eindhoven-Strijp over om met de camera naar toe te gaan. Vroeger hete het station Eindhoven-Beukenlaan. Onderweg maakte de NS trein tussen Boxtel en Best een noodstop. Dit vanwege spoorlopers. Zij hadden een bouwhek weggeschoven. Om dichter bij het spoor te gaan staan om met mobiele telefoons en tablets de treinen te kunnen fotograferen. 😤 Die mensen hebben duidelijk geen idee als zoiets vaker gebeurd dat het dan gedaan is met zulke activiteiten op het spoor. M'n duld in Nederland geen veiligheidsincidenten op het spoor.😠

Ook op Eindhoven-Strijp stonden veel fotografen. Het geen wat foto's maken moeilijk maakt. Maar met de juiste samenwerking onderling toch een paar mooie plaatjes kunnen maken. Later pakte ik de trein terug naar Den Bosch om dan met stoomtrein in de ondergaande zon terug naar Rotterdam te vertrekken.

1 Lezers vinden dit artikel Goed.0 Lezers vinden dit artikel Slecht.

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.