2019
Daantjes Weblog.


Menu 2020
Jaren overzicht

December 2019

November 2019

Oktober 2019

September 2019

Augustus 2019

Juli 2019

Juni 2019

Mei 2019

April 2019

Maart 2019

Februari 2019

Januari 2019

Menu 2018

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Verschuifbaar moreel.

De laatste tijd broeien er in de Nederlandse politiek een aantal zeer zorgwekkende schandalen. Je hebt eerst het toeslagenschandaal waar eerst een schandaal ontstaat omdat er makkelijk gefraudeerd kon worden. de controles op de toeslagen worden dan opgevoerd om er over anderhalf jaar later er achter te komen dat er complete gezinnen onnodig in de financiŽle problemen zijn gekomen. En dat met alle gevolgen van dien. faillissementen, echtscheidingen, kwijt raken van huizen. En nu blijken er ook ambtenaren van justitie rapporten mooier gemaakt heeft om lastige vragen van de tweede kamer te voorkomen. Lastige Kamerleden geeft kennelijk veel gedoe.

In het geval van de belastingdienst is de hoogste ambtenaar opgestapt. Die tot verbijstering van vele Nederlanders in een soort banencarrousel stapt voor een nieuwe functie binnen de Nederlandse overheid. Nadat het pijnlijk duidelijk was dat deze man geen openheid van zaken wou geven. Nadat hij gedwongen werd om de dossiers aan de slachtoffers te openbaren. De dossiers bleken voor een groot deel onleesbaar te zijn gemaakt.

De gemiddelde ambtenaar waant/is onschendbaar. En dat brengt gevaar met zich mee dat wanneer ie zijn werk niet goed doet het geen persoonlijke gevolgen heeft voor de ambtenaar. Zet er ook een prestatie bonus voor opsporing voor fraude tegenover. En meneer de ambtenaar wordt een monster. Het eigen gewin wordt dan belangrijker dan de waarheidsvinding.

Wanneer er bepaalde prestaties beloont wordt dan zet m'n snel hun moreel aan de kant. Dat geld even hard als een ambtenaar die een prestatietoeslag op zijn salaris krijgt. Of een collega die een ander erbij lapt. of zelfs de verrader van de familie Frank. Het is de mensheid eigen. Om zijn eigen belang vooraan te zetten.

Wat echt eng is dat er ook mensen zijn die deze negatieve eigenschap van mensen tegen elkaar weet uit te spelen. Zo iemand wint veel zieltjes om zijn vingers. Zeker wanneer zo iemand een hoge functie binnen een organisatie heeft.

Zal het ooit goed komen met de Overheid? Zekers te weten van niet. Het zit simpelweg niet in de mensheid om het goede te doen. 😈


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
6 *
Bezoekers vinden
dit goed.
3 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
5 *
Bezoekers zijn
boos.
5 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
2 *
Bezoekers zijn
medelevend.
2 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
1 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Public Domain Mark
Dit werk (door Daan van der Hoeven) op deze pagina is vrij van bekende auteursrechtaanspraken.