2019
Daantjes Weblog.


Menu 2020
Jaren overzicht

Juni 2019

Mei 2019

April 2019

Maart 2019

Februari 2019

Januari 2019

December 2018

Menu 2018

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

SSN Rijn express dag 1


Dag 2


Bus station Uden
Op donderdag 18 oktober 2018 bereid ik mij voor om mee te gaan met de SSN Rijn expres. Dit is een 3 daagse treinreis naar Koblenz & Mainz. de SSN Stoomlocomotief 01-1075 trekt voor alle 3 de dagen de trein met opstapplaatsen Gouda, Rotterdam & Eindhoven. En voor optimaal stoomgenot koos Daantje voor Gouda als opstapplaats. En omdat niet handig is om mijn auto voor 3 dagen in een parkeer garage te laten staan. Koos Daantje ervoor om de dag voor vertrek een nachtje op hotel in Gouda te gaan.


01 1075 in afwachting op Station Bonn HBF
De stoomtrein rijdt vanaf het stoomdepot tender voor naar Gouda Goverwelle daar zal de locomotief omlopen. De locomotief kan niet omlopen op station van Gouda. Om in Goverwelle te komen moet de trein eerst het station van gouda passeren. Dat gebeurde terwijl ik in de stations tunnel van Gouda liep. Het mooie geluid van een 3 cylinder stoomlocomotief galmde door de stations tunnel. Even later stond de trein aan het perron en de eerste reizigers stapte in.


Defecte goederen trein loopt door station Bonn
Even later vertrek de trein naar Rotterdam Centraal. En Daarna ging de trein via Dordrecht, Breda, Tilburg naar Eindhoven. Daar stapte de laatste passagiers in. Om vervolgens door te stomen naar Venlo om daar de tender met water te vullen. Na het waternemen gaat de stoomtrein voorspoedig langs Mönchengladbach, Grevenbroich & Keulen. Om na het passeren van Köln Hbf via diversen rangeer terreinen aan westkant van de Rijn naar Brohl te stomen. Dit ging voorspoedig tot Bonn. Bij Bonn werd de trein aan de kant gezet. Er bleek een goederen trein in 'brand' te staan. En de brandweer was bij die trein in inzet. Na Bonn HBF was het spoor tot nader order gesloten. Eventjes later mocht de stoomtrein naar naar een perron van Bonn HBF rijden. In Duitsland is de chaos bij trein stremmingen net zo erg als in Nederland. Een hoop teleurstelling en een hoop frustratie. Maar na z'n 2 uur wachten kwam heel langzaam een goederentrein Bonn Hbf binnen rijden. Eventjes later maakte de stoomlocomotief met de stoomfluit kenbaar dat zij toestemming gekregen heeft om verder te rijden. en tijd was om weer in te stappen.


Stoomlocomotief Vulkan Express

Vulkan stoomlocomotief hard aan het werk.
De trein stopte op het station van Brohl. Daar stapte we over op de smalspoor baan van de Vulkan-Express. Dit smalspoortje loopt vanuit het rijndal een inactive vulkaan op. Het eerste stuk van de rit werd getrokken door een stoomlocomotief. Daarna werd de stoomlocomotief vervangen door 2 diesels om het laatste stuk te doen. Het laatste stuk was een helling van 5% zonder tandrad. Het was me al opgevallen dat m'n tussen de wagons beide koppelingskettingen in gebruik waren. Meestal je gebruik je er maar 1. Eenmaal boven werd het diner opgediend. Na het eten bracht de Vulkan expres het gezelschap weer terug naar Brohl. Waar de Rijn express het gezelschap opwachten om naar de hotels in Koblenz te stomen.

Eenmaal in het hotel ging Daantje vlug naar bed. Het was een lange dag.


Diesels brengen Vulkan trein over het steilste stuk.

Dubbele koppelings kettingen in gebruik.

Dag 2

0 Lezers vinden dit artikel Goed.0 Lezers vinden dit artikel Slecht.

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.