2020
Daantjes Weblog.


Menu 2021
Jaren overzicht

December 2020

Oktober 2020

September 2020

Augustus 2020

Juli 2020

Juni 2020

Mei 2020

April 2020

Maart 2020

Februari 2020

Januari 2020

Menu 2019

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Tijd voor actie tijd voor stoomtractie

Vanwege de Carona crisis en de Corona maatregelen die golden op openbare spoornet kon de Stoom Stichting Nederland geen ritten meer uitvoeren. Daarnaast mochten donateurs zoals Daantje niet meer de werkplaats bezoeken. En deze situatie duurt nu 1,5 jaar.

Nog voor de Corona crisis kreeg stoomlocomotief 01 1075 problemen met haar drijfwerk. De wielbanden moesten opnieuw afgedraaid worden wat een technische uitdaging was omdat de drijfwielen een diameter hebben van 2 meter. Het hedendaagse spoormaterieel heeft zulke grote wielen niet meer. Toch was er een bedrijf in de waalhaven dat het aandurfde om die grote wielen af te draaien. De wielbanden van 4 loopwielen moesten worden vervangen. Ook kreeg de locomotief nieuwe rollagers in haar drijfwerk. Al deze werkzaamheden vonden plaats tijdens de Corona crisis.

Nu de Corona maatregelen versoepeld werden durft de Stoom stichting het weer aan om ritten te organiseren. En de eerste rit is met stoom locomotief 01 1075 vanaf Rotterdam Centraal naar Breda. In Breda loopt locomotief om dan met tender voor naar Roosendaal te gaan. In Roosendaal loopt de locomotief weer om. Om dan met de schoorsteen voor terug naar Rotterdam Centraal te gaan. Het is geen lang ritje. Het is een ritje speciaal voor al diegene die het stoomgeweld op de hoofdbaan afgelopen anderhalf jaar heeft moeten missen. En er waren genoeg deelnemers om dit ritje naar nergens toe. Kosten dekkend door te laten gaan. 😙

Om praktische redenen had Daantje besloten om met de rode Baron naar Rotterdam te gaan. Nou ben ik op de weg wel het een en ander gewend. Maar op een Zaterdag avond stond er een file op de A16 vanaf de voet van Brienenoordbrug linksaf de A20 op richting hoek van Holland. Gelukkig niet zo erg dat ik de trein miste. Ik was nog ruim op tijd op het perron om de trein binnen zien te rijden.

Het was heerlijk om na 1,5 jaar weer eens een stoomlocomotief te horen en te ruiken. Onderweg stonden nog veel mensen langs het spoor te genieten van het moment.😃


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
4 *
Bezoekers vinden
dit goed.
1 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
2 *
Bezoekers zijn
boos.
1 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
1 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
0 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.