2020
Daantjes Weblog.


Menu 2021
Jaren overzicht

December 2020

Oktober 2020

September 2020

Augustus 2020

Juli 2020

Juni 2020

Mei 2020

April 2020

Maart 2020

Februari 2020

Januari 2020

Menu 2019

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Dromen zijn bedrog.

Umberto's Bella Italia

De showbusiness is er maar druk mee. Marco & Leontien zijn uit elkaar. En als een ware italiaan is Marco natuurlijk vreemd gegaan. Met het beruchte vooroordeel wat we in het algemeen hebben over de gemiddelde Italiaanse man (Ze moeten altijd iets te compenseren hebben) ondertussen speculeren we kundig op los wat er allemaal mis zou gegaan tussen het Leontien en Marco.

Los helemaal daarvan is er in Uden op de Kerkstraat een Italiaans restaurant genaamd "Bella Italia" en dit restaurant is opgericht door een Italiaan Umberto. en Umberto was een echte gastheer die de hele avond door zijn zaak liep met zijn gasten een praatje maakte om te peilen of de gasten tevreden waren. Hij liep ook echt rond als de man des huizes. En dat straalde de man ook uit. Wij zijn een keer bij Bella Italia binnen gelopen. En er was simpelweg geen plek meer. En toen moest Umberto 'nee' gaan verkopen. Je zag toen aan Umberto dat hij daar zelf niet echt blij mee was. Een werkneemster van de praktijk had een keer een pizza zonder tomaat besteld. 😁 Dat kon dus echt niet. Umberto was oprecht beledigd dat op deze manier de Italiaanse cultuur geweld werd aangedaan. (Je hoorde hem vanuit keuken tekeer gaan😁) Umberto was een echte Italiaan en gedroeg zich er ook naar.

In 2010 overleed Umberto. Zijn restaurant was al overgedaan naar zijn zoon. Afgelopen jaar eens met de familie eens keer naar Belle Italia geweest. Met het eten was er niks mis mee. Het was lekker en we hadden goed gegeten. Maar de pizza's hadden niet de maat die ze zouden moeten hebben. Het dessert viel qua hoeveelheid tegen. Bij Umberto bestelde ik altijd een Dame Bianca. Je kreeg toen een grote ijscoupe met meerdere bolletjes ijs met veel chocolade sous. De huidige Bianca is een heel groot bord met een klein bolletje ijs waar je holle kies niet eens mee gevuld krijgt. Toch iets van gezegd van het dessert. Werd vervolgens afgesnauwd door het personeel. met de mededeling dat dit nu eenmaal de maten zijn. 😲 Dat zou onder Umberto nooit gebeurd zijn.

Bella Italia is geen slecht restaurant maar het is niet meer Umberto's restaurant. 😥 Maar de laatste keer dat ik bij Bella Italia was miste ik de aanwezigheid van de karakteristieke macho Umberto. 😌 Nooit gedacht dat ik ooit eens een echte Italiaan zou missen. Marco kan ik missen als kiespijn.Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
6 *
Bezoekers vinden
dit goed.
4 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
4 *
Bezoekers zijn
boos.
3 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
3 *
Bezoekers zijn
medelevend.
3 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
1 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.