2020
Daantjes Weblog.


Menu 2021
Jaren overzicht

December 2020

Oktober 2020

September 2020

Augustus 2020

Juli 2020

Juni 2020

Mei 2020

April 2020

Maart 2020

Februari 2020

Januari 2020

Menu 2019

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Backups? 😝

Het lijkt de meest zinloze computer handeling die ooit bedacht is. Het maken van backups. Het maken van de tijdrovende beruchte reserve kopie. Binnen de praktijk heeft dat gedoe met die back-up in het verleden al tot spanningen geleid. En ondanks dat je met moedige woorden probeert duidelijk te maken dat een backup belangrijk is het voor vele een hoop gedoe.

Een backup is niets anders dan een reserve kopie van jou gegevens. Dit is voor het geval dat er gegevens verloren zijn gegaan. Je kunt op verschillende manieren gegevens kwijtraken. Door ze van de schijf te vegen, Door een bedieningsfout, Een computer virus kan schade maken, hacker kan schade aanrichten. Maar ook door externe factoren kun je gegevens kwijt raken. Denk daarbij aan brand, defect aan schijf, of door vernietiging van het systeem door allerlei oorzaken.

Het is dus een noodzaak dat je de gegevens back-upt die onvervangbaar zijn. Windows en Words kun je eventueel opnieuw kopen als je alles kwijt bent. Maar je verzameling foto's en home video's zijn onvervangbaar. Als dat eenmaal weg is dan is het weg. En daarvoor maak je dus backups. Om de gegevens te beschermen die je absoluut niet kwijt wilt.

Een kennis had problemen met zijn computer. De machine draaide op Windows 7 en wilde niet meer opstarten. Na het draaien van memtest86 bleek dat het geheugen en de processor in orde te zijn. Windows gaf aan dat er problemen waren met het lezen van harddeschijf maar gaf niet meer aan welke disk het niet meer deed. In eerste instantie dacht ik dat eerste harddisk stuk was. Maar het bleek de tweede disk te zijn waar de alle Data op stond. Deze disk deed meer niets dan iets.

Na afkoppelen van die kapotte disk werkte de computer weer. Na installatie van Windows 10 (Je bent toch bezig je kunt beter meteen upgraden) moest de back-up terug gezet worden. De Data disk was namelijk deels onleesbaar. De backup was een halfjaar oud. Alle fotobestanden stonden er op. Maar allerlei 'dagelijkse' bestanden waren op die back-up niet accuraat. Met speciale software had ik uiteindelijk ook de dagelijkse bestanden van die kapotte disk weten te lezen. En daarmee heb ik Data verlies weten te voorkomen.

Mijn Kennis heeft veel geluk gehad. Ondanks dat backup een halfjaar oud was. Stond het meest essentieelle bestanden er gewoon op. Alle vakantie foto's. Zonder backup was hij dat allemaal kwijt geweest.

21 mei 2020Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
6 *
Bezoekers vinden
dit goed.
4 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
4 *
Bezoekers zijn
boos.
6 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
3 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
0 *
Bezoekers zijn
verbluft.
1 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Anoniem
22-05-2020 16:55:58
Ja Daan dat heb jij toch maar weer geflikt, nogmaals dank voor de geweldige service, by the way hij loopt weer als een zonnetje.
De Planner...........g.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.