2020
Daantjes Weblog.


Menu 2021
Jaren overzicht

December 2020

Oktober 2020

September 2020

Augustus 2020

Juli 2020

Juni 2020

Mei 2020

April 2020

Maart 2020

Februari 2020

Januari 2020

Menu 2019

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Hamsteren

Het Corona virus grijpt nu stevig om ons heen. Daans woonstede bevind zich 2 KM van Ziekenhuis Bernhoven Uden. Het is raar. Daantje komt vrijdag avond via afrit 14 Zeeland de A50 afgereden. Onder aan de 'aardbeien' rotonde ga je 3 kwart rond. En dan rij je naar de 2e rotonde langs het food court Waar je nu mensen zorgeloos door de drive through van Mc Donalds & KFC ziet gaan. om zichzelf vol te stouwen met food. Je rijdt verder langs het van der Valk hotel Waarin 3 kamers zijn omgebouwd tot een kraamkamer. Om het ziekenhuis een gebouw dat weer naast het hotel staat dat letterlijk vierkant vol ligt met Corona patiŽnten te ontlasten. En dat is hard nodig het ziekenhuis kan bijna geen enkele andere behandeling meer uitvoeren. 😵 Eventjes snel aan de mensen daar binnen denken om bij de 3e rechtsaf te slaan om naar de De Wel woonstede te gaan.

Je leest ook dat veel mensen wegens de Covid-19 crisis aan het hamsteren geslagen zijn. En wat hamsteren die voornamelijk? WC papier! 😄 Daantje denk dat ze bang zijn dat rollen zo duur worden dat ze hun kont beter met hun geld kunnen afvegen. 😷 Tip! Geld kun je namelijk uitwassen. 😇 Er zijn ook andere producten die gehamsterd worden. Hierdoor raken supermarkten tijdelijk uitverkocht omdat zij het product niet meer tijdig aangevoerd krijgen. En in de tussentijd grijpen andere consumenten mis. Hamsteren kennen we in goede tijden als een Albert Heijn actie. Waar de winkel vol hamsters hangt. Maar Hamsteren is tijdens moeilijke tijden een negatief iets. Het woord hamsteren is zelfs in gebarentaal overduidelijk geen positief iets. (Zie afbeelding rechts: Vrouw beeld het woord hamsteren uit in gebarentaal) 😁

Ondertussen draait de wereld gewoon door. Daantje heeft bij zijn recente werkgever geleerd dat er een verschil is tussen Feed (Voer) & Food (Voedsel). Maar wanneer Daantje langs het Udense food court rijdt. Lijkt het meer op een feed court. 😉 Food court is voor Daantje een vreemd woord. Daantje is Nederlander en spreekt Nederlands. En Daantje verwacht dat moedertje overheid netjes Nederlands praat in plaats van Engels. Maar dat is schijnbaar een misvatting. De lokale politici van Uden gebruiken het woord: 'food court' voor het plein met fast food restaurants langs de A50. Maar Daantje voert het woord Food Court eens in de grote goochelaars vertaal machine in. 😁 En wat blijkt. De Directe vertaling van "food court" is "Voedselbank" Maar die zijn doorgaans gratis. Voor KFC & Mc donalds moet je betalen. Maar de grote goochelaar beweerd ook dat het woord "Food court" in het Engels een zelfstandig naam woord is met volgende omschrijving: "an area, typically in a shopping mall, where fast-food outlets, tables, and chairs are located." En dat is precies wat je in het Udense Food Court ook vind. Maar dan zonder het Winkelcentrum (Shopping mall) Alleen Food Court is een Enegelse term. Het is schandalig dat lokale politiek onder z'n term een vreet hoek uit grond stampt op nog geen afstand van 300 meter van het ziekenhuis.😖

Ondertussen regent het afzeggingen in Daantjes sociale leven. 😞 van de week te horen gekregen dat de stoomrit naar de bollenstreek is uitgesteld. Deze rit is georganiseerd door een eigenaar van modeltreinen winkel. Omdat de SSN zelf met zijn handen in het haar zaten over 1 van hun locomotieven. De stoomlocomotief 01-1075 had rem vlakken opgelopen op haar drijfwielen. En deze moesten afgedraaid worden. Alleen deze machine heeft drijfwielen in 2 meter in diameter. Dat is geen dagelijkse grote voor de hedendaagse kuil wielen bank. Maar dankzij de hulp gespecialiseerd bedrijf en de leverancier van de kuilwielenbank is het uit eindelijk goed gekomen en de 01-1075 komt weer terug de baan op. Tegelijk met dat nieuws werd er een rit naar "Weekend at war" in Simpelveld aangeboden. met zoal 23-023 & 01-1075 in dubbelspan. Ik hoop dat dit niet wordt afgezegd.

21 maart 2020


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
7 *
Bezoekers vinden
dit goed.
3 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
6 *
Bezoekers zijn
boos.
3 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
1 *
Bezoekers zijn
medelevend.
4 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
0 *
Bezoekers zijn
verbluft.
1 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.