2020
Daantjes Weblog.


Menu 2021
Jaren overzicht

December 2020

Oktober 2020

September 2020

Augustus 2020

Juli 2020

Juni 2020

Mei 2020

April 2020

Maart 2020

Februari 2020

Januari 2020

Menu 2019

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Carona (Covid-19) 😷

Zo rechts op de foto werd Daantje afgelopen vrijdag (13 maart 2020) verplicht om rond te lopen bij een bedrijf in Heilbronn. 😷😶 Op zich is dit helemaal geen vervelende klant. Je wordt daar altijd netjes geholpen. En zoals altijd gaat de rit na deze klant toe altijd gepaard met parkeer problemen voor de overnachting in Duitsland. Maar verder gebeurde er niets bijzonders tot aan dit moment tot Daantje als een marsmannetje moest rondlopen.

Donderdag luister je nog naar de Nederlandse radio waar de politiek minimale maatregelen neemt om het corona virus in te dammen. minimaal 1,5 meter afstand houden tot je mede mens, Niet meer dan 100 mensen bij evenementen. Alleen de extreem grote dingen werden afgelast. Ondertussen besloot de VvE van mijn woonstede dat jaar vergadering tot nader order werd afgelast.

Daantje rijdt bij Venlo de grens over. En voorbij het grote gat van Mönchengladbach begint de ontvangst van de Nederlandse radio te haperen. Tijd om naar Duitse radio te luisteren. En daar bleek de Duitse Corona maatregelen niet veel verschillen tot de Nederlandse. En volgens de Duitse radio was het niet nodig om de scholen landelijk te sluiten. Alleen in Saarbrücken en Beieren moesten de scholen dicht. Na lossing in Heilbronn mocht Daantje meteen koers naar huis zetten. We rijden naar huis en komende uren hoor je op de radio dat het ene na andere Bundesland zijn scholen en kinderdag verblijven begon te sluiten. Inmiddels was Venlo in zicht. En Daantje kreeg nog net mee dat alle scholen en kinderdagverblijven in Duitsland dicht moesten.😯

Daantje gaat het weekend in. En de overheid neemt zondag avond nog meer maatregelen. Zoals het sluiten van de horeca, coffeeshops, kinderdag verblijven & scholen. Er komt een lijst met cruciale beroepen wanneer je als ouders daarin werkzaam bent kunnen hun kinderen wel gebruik maken van de kinderopvang. Daantje kijkt op die lijst. En Daantje ziet dat zijn beroep er tussen staat. (Tekst van de overheid: "Voedselketen: de voedselketen moet breed worden gezien. Deze bestaat uit supermarkten, de aanlevering van supermarkten, de verwerkende industrie en de transporten van deze industrie maar ook het ophalen van producten bij boeren, het aanleveren van bijvoorbeeld veevoer en andere producten bij boeren, de toegang van arbeiders voor de oogst." ITC rijdt continu voor de food en voedingsindustrie) Daantje is nu helemaal gerust gesteld dat hij zijn kinderen die hij niet heeft naar de kinderopvang mogen 😉. Maar wel goed geregeld door moedertje overheid.

Horeca dicht in een half uur na aankondiging In Nederland heb ik zoiets in mijn leven nog nooit meegemaakt. Ben inmiddels de werkweek aan het voor bereiden en ik heb maar voor de zekerheid voor een week aan eten mee naar het werk. Onderweg zullen veel chauffeurs plaatsen dicht zijn. of veranderd zijn in een afhaal zaak.

Het zijn momenteel gekke tijden. Doe voorzichtig met z'n alle. 😐


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
9 *
Bezoekers vinden
dit goed.
4 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
4 *
Bezoekers zijn
boos.
4 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
2 *
Bezoekers zijn
medelevend.
2 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
0 *
Bezoekers zijn
verbluft.
0 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Anoniem
03-05-2020 21:44:37
In Duitsland wordt gevreesd dat het effect van het huidige Covid-19 in de economie merkbaar zal zijn tot 2028.
En ook bij jouw vorige werkgever is het billenknijpen.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.