2020
Daantjes Weblog.


Menu 2021
Jaren overzicht

December 2020

Oktober 2020

September 2020

Augustus 2020

Juli 2020

Juni 2020

Mei 2020

April 2020

Maart 2020

Februari 2020

Januari 2020

Menu 2019

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Brexit & NLXIT

Werken bij ITC is een hobby. Het ene moment: "Het is rustig morgen blijf maar thuis" Okť is niet anders. 😔 Maar 10 minuten later: "Je moet morgen toch maar een tank laden en aansluitend lossen" Het los adres was opvallend. Dat was Cardiff in Wales. Blijft geweldig dat transport het ene moment is er niks. En dan ineens 3 dagen werk.😜

Goed Daantje is de flauwste niet. Het is leuk om nog vlak voor de Brexit nog een keer naar de overkant te gaan. Ook bij ITC gaan de overtochten via de Eurotunnel. Daantje was al ruim 10 jaar niet meer in het Verenigd Koninkrijk geweest. Bij de eurotunnel terminal is ter voorbereiding van de Brexit veel veranderd. Er is een complete douane terminal herrezen. Maar ook daar is net zoals in Nederland, BelgiŽ. Te weinig plaats als er op die terminals ook de douane papieren gemaakt moeten worden. Frankrijk,BelgiŽ & Nederland lobbyen zich ook suf dat de douane papieren op gesteld moeten worden op het adres van vertrek. En dan pas naar de terminals te komen. Zodat er bij de terminals alleen nog maar gestempeld hoeft te worden.

Aan de overkant lijken de voorbereidingen op de Brexit nog te moeten beginnen. Of ik hoop dat UK deel van de afhandelingsprocedure aan Europese zijde plaats kan vinden. Want het douane terrein in Maidstone is veel te klein.

De procedure om aan boort van de trein te komen. Is iets ingewikkelder. Je moet tegenwoordig verplicht door de snuffelcontrole en het terrein ingedeeld in buffer parkeerplaatsen vanwege het migrantenprobleem. Het nieuwe hek om de terminal om de illegalen buiten te houden is indrukwekkend te noemen.

Eenmaal aan de overkant bleek dat ik het links rijden nog niet verleerd was. Na een overnachting op de truckstop in Ashford. netjes in 4,5 rij uur in Cardiff kunnen komen. Daar de tank lossen en weer leeg terug naar huis. De terugweg naar de trein verliep minder goed omdat er ernstig ongeluk op M25 gebeurde en daar achter anderhalf uur stil kwam te staan.

Brexit. Daantje raakt er steeds minder van overtuigd dat het een goed idee is. De Engelse economie zal stevige dreunen te verwerken krijgen. Omdat de Engelse zelf niks maken. En is ook maar de vraag of de wereld op de Engelsen zitten te wachten. De wereld doet liever zaken met de EU. In de EU wonen nog altijd meer mensen dan die 65 miljoen 'zelfstandige' Britten. De tijd zal het leren. Maar ondertussen zijn er in eigen land mensen die Nederland uit de EU willen. Een zogenaamde NLXIT 😲. De Nederlandse economie is veels te groot voor het landje Nederland. bij NLXIT zal veel werk en diensten komen te vervallen waardoor er grote werkloosheid ontstaat. De haven van Rotterdam zal halveert worden vanwege alle bijgekomen douane faciliteiten. Distributie centra rondom Venlo zullen verdwijnen. Verplichte verhuizingen omdat Nederlanders dan niet meer mogen wonen in Duitsland en BelgiŽ. Nederland is nog afhankelijker van de EU dan Engeland. NLXIT een ware nachtmerrie 😵


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
5 *
Bezoekers vinden
dit goed.
5 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
6 *
Bezoekers zijn
boos.
3 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
3 *
Bezoekers zijn
medelevend.
2 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
0 *
Bezoekers zijn
verbluft.
1 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.