2020
Daantjes Weblog.


Menu 2021
Jaren overzicht

December 2020

Oktober 2020

September 2020

Augustus 2020

Juli 2020

Juni 2020

Mei 2020

April 2020

Maart 2020

Februari 2020

Januari 2020

Menu 2019

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Bezoek werkplaats van de Stoom Stichting

Om te kijken of mijn jaarlijkse donaties aan de Stoom Stichting Nederland goed besteed worden. Bezoek ik minimaal 1x per jaar het stoom depot van de stoom stichting in Rotterdam. In dit depot worden de locomotieven en de rijtuigen van de Stoom Stichting onderhouden. De Stoom Stichting rijdt met Stoomtreinen speciale ritten over het openbare spoornet Nederland & Duitsland. Sommige van deze ritten zijn naar andere spoorweg musea met een eigen baan. Maar er zijn soms ook meerdaagse ritten. Waar andere actieve spoor musea zoveel mogelijk de tijd van vroeger proberen na te bootsen. Rijdt de Stoom Stichting met deze oude machines over de hoofdbaan tussen het reguliere trein verkeer door. Tot groots verbazing van toevallige passanten. Meerijden met een stoomtrein op volle snelheid geeft een ander sfeer. Dan een beetje met 40 KM/H over een museum spoor sukkelen.

Vorig jaar brak er bij stoomlocomotief 01 1075 een bevestigingspin van het voorste draaistel af. Daarnaast bleken er op de drijfwielen rem vlakken te zijn die buiten tolerantie zijn. Deze locomotief wordt op dit moment gerepareerd.

In oost Duitse Klostermansfeld is er een rijtuig ontdekt van de voormalige Zuid-Hollandse Elektrische Spoorweg Maatschappij. Dit rijtuig heeft intensief gependeld over de Hofbogen tussen Rotterdam Hofplein, Den Haag, Scheveningen en Wassenaar. Deze trein is inclusief het gevonden rijtuig tijdens de bezetting door de Duitse bezetter als oorlogsbuit gestolen. De Stichting Hofpleintrein heeft als doel dit rijtuig (mBD 9952) terug naar Rotterdam te brengen en op te knappen. Dit opknappen wordt uitgevoerd door vrijwilligers, stagiairs en leerlingen van Rotterdamse scholen. Het rijtuig is inmiddels weer terug en staat bij de Stoom Stichting om gerestaureerd te worden. Wanneer dat volbracht is. Wordt het rijtuig als monument op de hofbogen geplaatst. Eigenlijk is het wel jammer dat het rijtuig als 'stilstaand' object op de hofbogen geplaatst wordt. Het is een mooi rijtuig en eigenlijk zou het een rijdende toekomst moeten hebben.😎

Dat de 01 1075 stuk is heeft gevolgen voor de donateurs ritten. De andere dienst vaardige locomotief de net opgeknapte 23 023 rijdt met hemelvaart voor de SGB in Goes. En voor Dort in Stoom zijn beide locomotieven nodig. Dus er is geen donateurs rit in het voorjaar. 😟

Foto's bekijken van de SSN werkplaatsbezoek 2020


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
5 *
Bezoekers vinden
dit goed.
4 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
4 *
Bezoekers zijn
boos.
5 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
2 *
Bezoekers zijn
medelevend.
3 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
1 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Anoniem
18-07-2020 20:37:31
🤑🤥🙇🙇🙀

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.