2020
Daantjes Weblog.


Menu 2021
Jaren overzicht

December 2020

Oktober 2020

September 2020

Augustus 2020

Juli 2020

Juni 2020

Mei 2020

April 2020

Maart 2020

Februari 2020

Januari 2020

Menu 2019

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Kleine Update

Afgelopen tijd is er veel gebeurd waardoor het bloggen een beetje op de achtergrond is beland. De Covid-19 crisis oftewel Carona crisis is ondertussen in de wintermaanden goed aan het 'huishouden' geslagen. Nu veel mensen ziek worden en er strenge maatregelen gelden kan het jaarlijkse familie kerst diner niet doorgaan. Tante Maria vroeg aan iedereen in de familie of iedereen eens wilde gaan denken over een corona proof alternatief. Dus Daantje stoft zijn brein eens af en start dat ding eens voor de afwisseling eens op. En eureka Daantje wist iets: "Kerst op afstand". Laat iedereen een stuk schrijven over 2020 en hoe zij het jaar beleeft heeft en verzamel al die stukjes op een besloten website.

Nou is je brein afstoffen en opstarten een gevaarlijke actie want dat levert doorgaans altijd meer werk op dan voorzien. Maar voor Tante Maria doe ik dat graag. Nou is een website bouwen vanaf de grond af een hoop werk en gaat mij een hoop tijd kosten die simpelweg er niet is. Want die site moet met kerst helemaal af zijn. Dus voor het ontwerp heb ik terug gegrepen op het ontwerp wat ik gemaakt heb voor dit weblog. Maar dit weblog is gemaakt om openbaar te zijn. Dus de PHP code moest aangepast worden zodat niet iedereen de inhoudt zomaar kan lezen. Deze aanpassingen en testen daarvan heeft stiekem een hoop tijd gekost. Maar met een resultaat waar ik zeer tevreden mee ben.

Naast het project "Kerst op Afstand" Verhuisde mijn moeder nu definitief naar haar huis in het centrum van Maastricht. Na de nodige instructies gegeven te hebben tijdens de verbouwing van dat huis. en het belang ingepeperd te hebben van voldoende data aansluitingen door het hele huis en dan vooral bij de televisies ontbreken die data verbindingen voornamelijk. Gevolg: trukendoos moet open en een kosten post van ruim €1500. Daar in Maastricht leven zij technologisch in de jaren 50/90. Aanbidden Ziggo als of het bedrijf een goddelijke status heeft voor het stand houden van een COAX netwerk van een halve eeuw oud. Dat bij lange na niet meer voldoet aan de communicatie behoefte voor vandaag. Waar in Uden het normaal is om glasvezel in huis te hebben moet je in Maastricht toch wel een stapje terug doen en genoegen nemen met Ziggo of ADSL. 😲 Toch is er informatie gekomen dat er in 2021 toch nog glasvezel wordt uitgerold Maastricht. Om dan in een net gerenoveerd huis zoveel COAX aan te treffen is ronduit stuitend te noemen.👿

Afgelopen tijd ben ik druk bezig geweest om met de paar data kabels die er wel liggen een betrouwbaar netwerk op te bouwen. Het is nog niet af maar het begint wel ergens op te lijken. Er moet nog een IPTV worden geïnstalleerd en de steunzenders voor de wifi moeten geactiveerd worden. En dan zal het af zijn.

Bij Daan op de werkvloer is het een tijd verontrustend rustiger geweest. Ik hoop eerlijk gezegd dat de Covid-19 crisis niet te lang voort duurt. Want in september verloopt mijn contract.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
5 *
Bezoekers vinden
dit goed.
3 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
1 *
Bezoekers zijn
boos.
5 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
4 *
Bezoekers zijn
medelevend.
2 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
2 *
Bezoekers zijn
verbluft.
3 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Isja
13-12-2020 22:36:09
Tot wanneer kan ik uiterlijk een stukje tekst inleveren 😅

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Public Domain Mark
Dit werk (door Daan van der Hoeven) op deze pagina is vrij van bekende auteursrechtaanspraken.