2020
Daantjes Weblog.


Menu 2021
Jaren overzicht

December 2020

Oktober 2020

September 2020

Augustus 2020

Juli 2020

Juni 2020

Mei 2020

April 2020

Maart 2020

Februari 2020

Januari 2020

Menu 2019

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Corona maatregelen

Het leven van chauffeur in Corona quarantaine tijd perk gaat niet bepaald over rozen. Een paar blogs terug melde Daantje nog dat de Corona maatregelen nog mee vielen. Maar dat is nu (9 april 2020) wel veranderd. Door maatregelen van de overheid zijn bedrijven mede verplicht deze ook te volgen.

Bij veel bedrijven is het verplicht dat je gezondheidsverklaringen invult. Waarin je verklaard dat je geen ziekte verschijnselen vertoond. Dat je niet in een land geweest bent waar een ongecontroleerde Corona uitbraak woedt denk daarbij aan Iran, ItaliŽ, Spanje of China. En daarbij willen ook bedrijven dat je voor een warmte camera gaat staan of je lichaamstemperatuur opmeet. Daarnaast zijn er bedrijven die nog verder gaan door chauffeurs de toegang tot sanitaire voorzieningen te ontzeggen. En bij de Belgische Sinaasappelcentrales mogen chauffeurs niet meer bij het laden aanwezig zijn.

Maar overheden zitten ook niet stil. BelgiŽ heeft grens controles ingevoerd. Dit geeft doorgangsproblemen bij grensovergangen. De overheid heeft de horeca gesloten. Alleen afhaal en breng maaltijden mogen nog. Deze maatregelen heeft flinke gevolgen voor de chauffeurs. Want ook chauffeurs restaurants zijn nou afhaal geworden. Je gaat naar z'n restaurant om eventjes uit die cabine te zijn en tot rust te komen. En dat je gewoon lekker aan tafel van een bord kunt eten. Gelukkig zijn wel WC's en Douches van die restaurants wel toegankelijk. Nu krijg je de maaltijd in z'n afhaal doos en zit je dan aan het stuur te eten 🤢. Echt bijzonder lekker is dat niet. En hierdoor allemaal zit je letterlijk de hele werkweek in cabine.😩 Ook bij tankstations kun je nog wel iets krijgen. Maar dan moet je dit buiten op eten. De foto rechts is genomen aan het eerste tankstation aan de A67 aan de Belgische grens in Eersel vaak spreken oud collega's hier af voor een gezamenlijke bak koffie. Maar het was al laat en hier zat ik op een bankje van een wat broodjes en de zonsondergang te genieten.

Ondertussen maak ik mij zorgen om de mensen om mij heen. Zo had ik al een tijdje niks meer gehoord van de planner met gezag. en nog een paar andere die ik ondertussen een mailtje heb gestuurd. Vele hebben daar al op gereageerd. 😙 Toch maak ik mij zorgen over de praktijk en Friture Reits. Bedrijven waar je familie al jaren voor werken liggen nu bijna tot volledig stil. 2020 leek een mooi jaar te worden met zelfs Grand Prix & Song festival in Nederland iets waar we 10 jaar geleden nog niet eens van konden dromen. Maar dat valt nu allemaal in duigen. Ben bang zelfs bang dat stoomlocomotieven van de door mij geliefde Stoom Stichting Nederland. Het stoomdepot in Rotterdam dit jaar niet zullen verlaten. als dit allemaal zo door gaat. 😰😰

Vrienden, Kennissen, Oudcolega's, Collega's, Familie. Doe voorzichtig & Pas op uw zelf. 😷


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
10 *
Bezoekers vinden
dit goed.
4 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
4 *
Bezoekers zijn
boos.
4 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
2 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
0 *
Bezoekers zijn
verbluft.
0 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Anoniem
09-04-2020 19:06:40
Jij ook Daantje pas goed op jezelf en kiek ut,ut zal vast wel weer goed komen en rij voorzichtig. gr HÝkerpietje

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.