2007
Daantjes Weblog.


Menu 2008

Jaren overzicht

December 2007

November 2007

November 2007

Oktober 2007

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Sporen naar het verleden

Stoom Stichting Nederland


de locosportieva.

ex-ns Locomotief 1136.

Aankomst van 01 1075 station Gouda.

Locomotief 01 1075 neemt water voor terug reis.
Na het ten grave brengen van Daantjes leven als een dertiger. En gezien de reacties op het vorige blog heeft Daantje de bevestiging gekregen dat dit blog nog altijd gelezen wordt. Maar ondertussen gaat het leven gewoon verder. En dat leven vullen we verder in met entertainment en wat Daantje zo links en rechts meemaakt.

Op Hemelvaartsdag reed de SSN een ritje met locomotief 01 1075 via Gouda, Rotterdam & Dordrecht naar Goes voor een bezoek aan de SGB (Stoomtrein Goes Borsele) die op hemelvaart dag het evenement: "Sporen naar het verleden" organiseerde.

Zelf was ik nog nooit bij de SGB op bezoek geweest. tijdens de uitvoering van mijn werk was ik weleens met de vrachtwagen parallel bij het SGB tracé aan het rijden geweest. Maar verder kende ik de SGB niet.

Dus Daantje rijdt op Hemelvaart ochtend met de rode baron naar Gouda. Want de de tijden van het openbaar vervoer komen niet overeen met vertrektijden van de SSN stoomtrein. En dit kan vervelend uitpakken wanneer de trein stuk gaat. Want dan kan ik niet eerder uitstappen om met het openbaar vervoer naar huis te gaan omdat dan de rode baron nog in Gouda staat. Zolang auto's niet autonoom kunnen rijden. Zal het niet mogelijk zijn om je auto online terug naar huis te sturen.

Daantje was ruim op tijd om de eerste doorkomst van de 01 door het station van gouda te zien. De trein gaat terug van gouda naar Rotterdam. En in Gouda is het niet meer mogelijk om de locomotief te laten omlopen. Dat gebeurt iets verderop op Gouda Goverwelle (Omlopen = Locomotief aan de andere kant van de trein zetten). De zon staat mooi in de rug van fotograaf Daantje en de foto's lukte goed om de eerste doorkomst van de 01 1075 te fotograferen maar alleen de tender zat voor. Wanneer de trein terug komt met de schoorsteen voor staan we met de camera's in de zon te fotograferen. Ondanks het tegenlicht zijn de foto's goed gelukt.

De reis naar Goes verloopt voorspoedig en eenmaal in Goes aangekomen was het nog een stukje lopen om bij de SGB het terrein op te kunnen. De SGB heeft een opvallend veel ex NS materieel staan dat hard aan een opknap beurt toe is. Daaronder veel blokkendozen 2 oude platte neus E-lok 1100 serie. Maar ook een opgeknapt elektrisch PTT post treinstel. De SGB heeft geen bovenleiding boven hun tracé hangen. Dit materieel kan alleen over de hoofdbaan rijden. En de kans dat dit materieel ooit weer eens zelfstandig kan rijden is heel erg klein. Maar je ziet vaak bij dit soort vrijwilligers organisaties dat het onmogelijke toch mogelijk wordt.

De SGB heeft ook veel EX-NS rijtuigen die rij vaardig zijn en ook gebruikt worden op hun lijn. Samen met een opgeknapte Amerikaanse stoomlocomotief die na de oorlog in Nederland is gebleven en een aantal oudere diesel locomotieven en EX DB railbussen.

Na het uitstappen van de passagiers in Goes. Reed de trein leeg naar Sloehaven om daar te gaan omlopen. Een paar uur later kwam de trein weer terug op het terrein van SGB om water te nemen voor de terug reis. En ondanks dat de 01 1075 verstopt stond achter het nog op te knappen materieel van de SGB. Werd zij door een groep Duitsers opgemerkt. Die behoorlijk teleur gesteld waren dat de 01 niet was opgenomen in de intensieve dienstregeling van de SGB.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
4 *
Bezoekers vinden
dit goed.
5 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
5 *
Bezoekers zijn
boos.
4 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
2 *
Bezoekers zijn
medelevend.
3 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
0 *
Bezoekers zijn
verbluft.
2 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.