2007
Daantjes Weblog.


Menu 2008

Jaren overzicht

December 2007

November 2007

November 2007

Oktober 2007

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Huisartsen

Zoals julie weten had ik een probleem met zorgverzekeraar VGZ. Een arts waar ik niet over de vloer kwam had een geld gedeclareerd. Inverband met een eigen risico kreeg daar de rekening van gepresenteerd. Het bleek om huisarts te gaan waar ik in 1996 uitgeschreven was. Maar de uitschreving was niet doorgevoerd in de administratie. Zijn vrouw (Doet de administratie) beweerde bij hoog en laag nooit een uitschrijving te hebben ontvangen. Nou kan ik wel een welles nietes gaan spelen over iets van 10 jaar geleden, maar dat heeft geen enkele zin.

Met de komst van het nieuwezorgstelsel krijgen huis artsen voor elke patiŽnt inschrijving Ä 9,00 inschrijfgeld. Nou is dat heel mooi voor hen. Een huisartsen praktijk heeft rond de 2500 PatiŽnten dus een huisarts krijgt van alle zorgverzekraars bij elkaar een mooie Ä 22500,00 te kado. Alleen puur voor de inschrijvingen. daar hoeft de huisarts verder niets voor te doen.

Dat is belachelijk er zijn een helehoop mensen die geen Ä 22500 verdienen per jaar. Een een bepaalde groep edelgeleerde krijgt een dergelijk jaar omzet gewoon voor niets. Maar jan met de pet moet die berg geld met de zorgpremie wel opzien te brengen. Geen wonder dat dat de zorg premie's zo ongelooflijk duur zijn. God mag weten wat er nog meer regelingen bestaan die bakken met geld kosten

Er moet in nederlandse zorg staat nog veel veranderen. Wilt deze zorg staat een beetje kostendekkend zijn. Ik ben overtuigd dat bepaalde artsen waarbij we mogen uitgaan deze hun maatschapelijke verantwoordelijkheid nemen. En het uitmelken van de zorgverzekeringen is nou namelijk niet bepaald je maatschapelijke verantwoording nemen.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.