2007
Daantjes Weblog.


Menu 2008

Jaren overzicht

December 2007

November 2007

November 2007

Oktober 2007

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Mijn vader is Overleden

Op 3 December 2007 is mijn vader op 57 jarige leeftijd overleden. Ik rij weleens waar binnenland, Maar als er dan zoiets gebeurt dan zit ik in Winschoten (Groningen). Na het slechte nieuws van het thuisfront direct de planner gebeld. En ik mocht ondanks dat helemaal niet uit kwam weer terug naar huis gaan. Planner Willem had dienst het is de planner die ik een paar berichten geleden nog op kast probeerde te jagen.

Tijdens de terug reis naar huis. was het moeilijk om te beseffen dat hij niet meer onder ons is. De terug reis naar huis was net een droom niet wetende wat er gaat gebeuren, maar bewust van wat er aan de hand was. En dat is raar. Winschoten is met een vrachtauto 3 uur rijden. Ik had tijd genoeg om te bedenken of ik meteen naar huis ga of eerst de vrachtauto naar Verhoeven breng. Niet wetende wat thuis allemaal om mij af ging komen. Leek het mij gewoon verstandig om de vrachtauto eerst weg te brengen. En dan maar 30 minuten later thuis te komen. Van de zware tijd die die komen zal maakt 30 minuten ook niet meer uit.

Bij aankomst bij mijn werkgever direct naar de parkeerplaats gereden. Spullen gepakt en toen kwam Laurence van kantoor al aangelopen om te kijken hoe het mij ging. Deze heeft de papieren van die dag in ontvangst genomen en ben daarna direct met mijn eigen auto naar huis gereden.

Thuis aangekomen hadden de Ambulance medewerkers vader op de bank neergelegt. Hij lag er net bij of ie lag te slapen. Dat deed hij heel af en toe ook op dezelfde bank. Alleen aan zijn huidskleur kon je zien dat ie echt dood was. Mijn moeder had een voorkeur voor thuis opbaring. En via de Dela werdt dit ook geregeld. Vader lag opgebaard in een bed dat de Dela beschikbaar had gesteld. Dus niet in een kist. En er moest dan veel meer geregeld worden. waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Zoals een kist uitzoeken, Herinnerings prentjes schrijven en een uitvaarts dienst samenstellen. Je wilt niet weten hoeveel verschillende doodskisten er zijn. Een kist uitzoeken voor een naaste, Dat is echt ronduit k#t. Bloem stukken uitzoeken en verder ons alleen bezig gehouden met de uitvaart. Gelukkig kregen wij hier hulp van een begeleider van de Dela en van 3 Tante's. En zo zie je dat er in een familie veel verschil kan zijn. 2 tante's van mij zijn katholiek waarvan eentje zelfs streng katholiek. en toen mijn moeder duidelijk maakte dat er geen kerk dienst kwam. Moest ik zonodig een schepje boven op doen door te zeggen. Dat ik toch echt overtuigt athe´st ben. Je zag duidelijk dat men het moeilijk had met deze keus. En dat er toch eventjes geslikt moest worden. Gelukkig respecteerde de katholieke kant van de familie de keuze voor geen kerkelijke uitvaart.

Dagen duren lang Ooms en Tante's waren allemaal als eerste langs gekomen. Mijn Oma van mijn moeders kant (80 jaar!!) die mee was gekomen met een oom bleef de hele week logeren. Ze had al meteen haar koffer gepakt toen zij van hele gebeuren hoorde. Oma was kwaad ze zei letterlijk : "Het is niet eerlijk 57 jaar! En ik, een oude taart, ben er nog! Dit hoort zo niet!" Maar toch was het zo.

Nadat alles geregeld was, Leef je helemaal van dag naar dag. Elke dag ging ik bij vader kijken en elke dag kwamen mensen over de vloer. het koffiezet apparaat dat normaal een van meest werkloze apparaten thuis is moest continu werken.

Van mijn werk krijg ik nu alle ruimte om afscheid te nemen en de boel te verwerken. Ik ben Verhoeven zeer dankbaar dat ik van hen deze ruimte krijg. En dat ik zo 2 weken de tijd kreeg om de boel te regelen. Het zal wel volgend jaar zijn wanneer ik weer vol aan het werk ben. Ik kom welgeteld als er geen gekke dingen gebeuren maar 1 week werken in December. Nou niet bepaald het toppunt van produceren.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.