2007
Daantjes Weblog.


Menu 2008

Jaren overzicht

December 2007

November 2007

November 2007

Oktober 2007

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

De kleine klusjes

Het is helemaal niet leuk als een naaste compleet onverwacht komt te overlijden. Er moet van alles geregeld worden. Maar ook blijven er van die kleine dingentjes liggen.

Zoals de administratie van de praktijk van mijn moeder. De boekhoudster had het admanistratief programma snel door dus de normale boekhouding neemt zij wel voor haar rekening. Voorheen deed mijn vader dit. Maar de boekhoudster had geadviseerd om de prijzen met 5% te gaan verhogen. Nou zaten de prijzen in Exel document dus de prijzen met 5% verhogen zou een peulenschilletje zou je zeggen.

Mijn vader had een exel document met de prijzen van 2005, 2006 en 2007. De prijzen keurig met een index cijfer met als richtlijn de prijzen van 2005. Dus ik zeg tegen mijn moeder dat zij een nieuw tabblad voor 2008 moet aanmaken en dan de lijst van 2007 moet kopiŽren naar 2008 en alle indexen met 0,05 moet gaan verhogen. De formule die mijn vader hanteerde was : "{prijs 2005*index 2005}" Maar voor dat je dit aan mijn moeder hebt uitgelegt en ook overtuigd hebt dat computers echt geen fouten maken ben je dus 23 uur verder.

Dus de volgende dag had ze eindelijk de indexen met 0,05 verhoogd. En die nieuwe prijzen moesten toen ook nog in het administratie syteem door gevoerd worden. Daar waren we nog z'n 6 uur zoet mee, in de vrije avond.

Dus de volgende dag was ik op het werk totaal bekaf. De midden planner zag dat en vroeg voorzichtig hoe het met mij ging. Dus het allamaal uitgelegd en hij vond dat je dit met de binnenland planning moest gaan bespreken. Allemaal leuk en aardig. De binnenland planning wilt er zeker rekening mee gaan houden. Maar daardoor ga ik wel veel minder verdienen als ik maar 8 a 9 uur per dag kom werken. Wil je een leuk salaris dan moet je echt werkdagen hebben van 12 uur. anders is het allemaal niet intressand meer.

Ondertussen begon het buiten hard te vriezen. En iemand bedacht dat de buitenkraan niet afgesloten was en dat de pomp van de sproeiers niet binnenshuis was gehaalt. dus op een hele koude donkere donderdag avond de pomp binnens huis gehaalt. Tijdens de demontage liep er vloeibaar water uit de leidingen en ook uit de pomp. Dus de pomp was niet bevroren.

De buitenkraan was wel bevroren. Dus die had ik gauw afgesloten. nadat het iets warmer werdt ontdooide de kraan weer. En bij een test bleek hij niet lek te zijn. Nu is de kraan weer afgesloten en belucht.

Dit waren allemaal van die klussjes die mijn vader deed. En die nu blijven liggen.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

© 2021 - Daansweb.net - Daan van der Hoeven.
Niets van dit Blog verhaal mag door derden gebruikt worden.