2018
Daantjes Weblog.


Menu 2019
Jaren overzicht

December 2018

November 2018

Oktober 2018

SSN Rijn Express

September 2018

Augustus 2018

Juli 2018

Juni 2018

Mei 2018

April 2018

Maart 2018

Februari 2018

Januari 2018

Menu 2017

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

SSN Buurtspoorweg express

Op Zaterdag 9 oktober 2019 reed de Stoom Stichting Nederland de Buurtspoorweg express. Dit is een bezoek aan de Museum Buurtspoorweg maatschappij in Haaksbergen. Dit spoorweg museum rijdt over het spoor dat tussen Haaksbergen en Boekelo ligt. Dit stukje spoor heeft sinds 1975 geen aansluiting meer op de hoofdbaan vanwege de aanleg van de A35. De politiek wilde niet investeren in tunnel of viaduct om de A35 te kruisen. 😔

Het is bij ITC wat grimmiger werken dan met planner W. De dag voor de treinrit was ik pas om 02:00h afgewerkt. Terwijl je de maandag erop thuis kunt blijven omdat er geen werk is. 😮 Na een paar uur slaap had ik besloten om maar in Gouda op te stappen. De trein getrokken door stoomlocomotief 23 023 reed van Gouda langs de Arena via Duivendrecht, Apeldoorn naar Hengelo. Eenmaal in Hengelo brengen bussen het hele gezelschap in een paar pendels naar het museumstation in Haaksbergen.

Eenmaal in Haaksbergen stond Daantje versteld van de details waarin het station is opgebouwd. Het is prachtig! 😲 Het modernste apparaat dat er in staat is een mobiel pin automaat. Op het station staat een trein gereed die het gezelschap naar Boekelo brengt. Bij de oude stoom blekerij in Boekelo heeft de buurtspoorweg een rijtuigen-loods staan. In deze rijtuigen-loods staan een paar hele mooie en unieke rijtuigen en locomotieven. Zo staan er een serie rijtuigen waarvan elke coupe twee aan weerszijden een eigen buitendeur heeft. Zulke rijtuigen zie je vandaag de dag niet meer.

Op de terugweg was er nog een fotoschoot met schijn vertrekken. Met op de achtergrond bomen met rode bruine blaadjes wat hoort midden in de herfst. Zijn de foto's fantastisch gelukt. Na de fotoschoot was het tijd om terug naar Haaksbergen te gaan. Daar stonden de bussen te wachten die het gezelschap weer terug naar het station van Hengelo brachten.

Op het station van Hengelo wisten de etenswarenverkopers niet wat hen overkwam een grote groep mensen met allemaal camera's die allemaal honger hadden. Kochten op normaal rustige zaterdag avond nu massaal alles op. De werknemers achter de balie moesten alle zijlen bij zetten om hongerige mensen op het perron van een hapje te voorzien. iets naar zessen stoomde 23 023 langs het perron om het gezelschap terug naar Utrecht, Gouda en Rotterdam te brengen. 18:08h stoomde trein het station uit met het horeca personeel verbaasd achterlatend.

De trein reed van Hengelo terug naar Deventer. Daar liep de locomotief om met de schoorsteen voor via Zutphen, Dieren, Arnhem, Ede naar Utrecht gouda en Rotterdam te reizen. Het was een leuke rit. Zeker wat ik allemaal bij de Museum Buurtspoorweg Maatschappij heb aantroffen. Dit Spoorweg Museum is een bezoek waard.

Klik hier om naar het fotoboek te gaan over de SSN buurt spoorweg express te gaan


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
11 *
Bezoekers vinden
dit goed.
4 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
3 *
Bezoekers zijn
boos.
3 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
1 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
1 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.