2018
Daantjes Weblog.


Menu 2019
Jaren overzicht

December 2018

November 2018

Oktober 2018

SSN Rijn Express

September 2018

Augustus 2018

Juli 2018

Juni 2018

Mei 2018

April 2018

Maart 2018

Februari 2018

Januari 2018

Menu 2017

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Mail server vervangen

Om zelf een webserver te draaien zitten grote voordelen aan. Je kunt het inrichten zoals je dat zelf wilt. Geen beperkingen aan opslag ruimte. Maar de nadelen zijn er ook. Jij bent zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Op het internet barst het van de gefrustreerde hackertjes die maar al te graag jou configuratie fouten uitbuiten. Of je hebt software op je server draaien dat niet doet wat het moet doen.

De IMAP mailserver was z'n onderdeel dat het niet goed deed. Het programma kon niet goed overweg met e-mail die grote bijlagen bevatte.😠 Het programma slurpte veel CPU rekenkracht op het moment iemand een grote e-mail aan het downloaden was. En het programma liet kostbare ongebruikte tcp verbindingen openstaan. zaken die totaal ongewenst zijn.😞 En ook tot klachten leiden bij de Daansweb mail gebruikers. 😡

De software leverancier van deze service kreeg de problemen niet onder controle. Elke update die hij uitbracht leken de problemen met de IMAP gedeelte juist erger te maken. Ondanks dat in dit mail programma leuke en bruikbare opties in zaten. Moest ik wegens de problemen met het IMAP gedeelte toch naar een andere mail server gaan kijken. Deze heb ik inmiddels gevonden en ge´nstalleerd.

Maar het overzetten van de e-mail accounts was van een andere orde. Omdat het twee verschillende systemen betrof waarvan 1 het slecht deed moest het overzetten van de mail accounts handmatig gebeuren. Er bleken mail accounts te bestaan van bijna 2Gigabyte in omvang. Dus dit werd echt een zaak van lange adem. Ik ben op zaterdag avond 12 mei 18:30 begonnen met overzetten van de gegevens. En op zondag middag 13 mei 17:30 zette ik het laatste mailtje over in het nieuwe mail systeem. 😨

Maar het was het wel waard het andere mail server software kan beter met grote IMAP berichten over weg. Geen continu openstaande tcp verbindingen meer. En CPU belasting is ook omlaag gegaan. En na een week proef draaien ben ik zeer tevreden met het resultaat. En zo zie je dat een voordeel van zelf beheer ook weer een nadeel kan zijn.

inmiddels is ook de nieuwe webmail en de mail gebruikers web beheer applicatie werkend. ondanks dat dit allemaal voorlopig in het Engels is. heeft de applicatie meer mogelijkheden.

1 Lezers vinden dit artikel Goed.0 Lezers vinden dit artikel Slecht.

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.