2018
Daantjes Weblog.


Menu 2019
Jaren overzicht

December 2018

November 2018

Oktober 2018

SSN Rijn Express

September 2018

Augustus 2018

Juli 2018

Juni 2018

Mei 2018

April 2018

Maart 2018

Februari 2018

Januari 2018

Menu 2017

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

BV. Jo Hurkmans failliet.

Het was een Donderdag. En Daantje begon aan zijn werkdag nadat hij van verlof terug kwam ten behoeve een VvE vergadering. Daantje werd door collega Johan M.. aangesproken over het feit dat Jo Hurkmans transport een voormalige werkgever van Daantje failliet verklaard is.

Bij dit bedrijf ben ik in het jaar 2003 begonnen. Nadat ik gestopt was als chauffeur bij groente en fruit handelaar Harrie Goesten. Na een serieuze crash van mijn liefdes leven. En het besef dat het met die niet nader genoemde heks niet meer goed ging komen. besloot ik om weer terug te keren in het echte beroepsgoederenvervoer. En dat was bij Jo Hurkmans transport. Het bedrijf werd destijds gerund door vader en zoon. En vader en zoon konden in die tijd ook flink ruzie maken. De familie Hurkmans was bijzonder temperament vol naar elkaar toe. Ruzie's konden gemakkelijk volledig escaleren tot ingeslagen deuren en kapot gesmeten huisraad.

Maar de sfeer onder colega's onderling was goed. Er werden personeel feesten georganiseerd. M'n stond altijd klaar voor elkaar. In die tijd werd er veel op Denemarken gereden dat in die tijd een transport vriendelijk land was. Maar daar kwam snel verandering in. Het werk op Denemarken werd minder. Klanten vertrokken naar lage loon landen. En op een gegeven ogenblik reden we alleen nog op Duitsland voor de Aldi. Op het diepste punt was toch wel dat je voor de Aldi naar Duitsland reed en dezelfde dag terug moest laden voor de Aldi Nederland. De ruzie's tussen vader en zoon werden heviger. Vader en Zoon waren het steeds vaker niet eens hoe het verder moest.

En op een dag viel de oude Jo van bovenaan de trap naar beneden en brak daarbij zijn been. Jo rookte graag sigaartjes en leefde vrij ongezond. En werdt afgevoerd naar het ziekenhuis met een open been breuk. Toen ik Jo ontmoete dacht ik eerst dat hij al over de 80 jaar was. Maar op een middag zat hij trots te vertellen dat ie 65 werd en zijn eerste AOW ontving. 😨 In ieder geval het trap ongeluk was het begin van het einde. Zijn open wond ging niet meer dicht. En ik was persoonlijk niet helemaal overtuigd of zoon lief klaar voor was om het bedrijf over te nemen.

Ik ging destijds mijn geluk elders zoeken. Eerst als chauffeur bij de Jumbo Supermarkten. En nadat ik daar eruit gebonjourd werd had ik bij mijn huidige werkgever gesolliciteerd. Dankzij een goed woord van de zoon destijds werd ik daar aangenomen. Toch heeft het nog 13 jaar geduurd voor dat Jo Hurkmans failliet ging. De oude Jo overleed op 17 Januari 2009 op 69 jarige leeftijd. Persoonlijk vind Daantje het heel erg dat het allemaal zover heeft moeten komen. Zeker voor de paar EX colega's die er nog werkzaam waren.

Het was een mooie tijd. En ik denk nog vaak aan die mensen uit die tijd. Het was een eer om jullie leren te kennen. Succes in jullie nieuwe banen.😢

3 Lezers vinden dit artikel Goed.0 Lezers vinden dit artikel Slecht.

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

2019 - Daansweb.net - Daan van der Hoeven.
Niets van dit Blog verhaal mag door derden gebruikt worden.