2018
Daantjes Weblog.


Menu 2019
Jaren overzicht

December 2018

November 2018

Oktober 2018

SSN Rijn Express

September 2018

Augustus 2018

Juli 2018

Juni 2018

Mei 2018

April 2018

Maart 2018

Februari 2018

Januari 2018

Menu 2017

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Oma 😭


Foto genomen in 2005.

✝ Zaterdag 24 Maart 2018 13:30

Op zaterdag middag 24 maart is mijn laatste groot moeder overleden. 😢 De laatste jaren van haar leven stond in het teken van de ziekte alzheimer. Het was voor de eerste keer dat ik zelf in aanraking kom met alzheimer en heb met lede ogen moeten aanschouwen hoe een van de sterkste en belangrijkste vrouw in Daantjes leven aan deze mensonterende ziekte ten onder ging.

Vanaf kinds af logeerde ik vaak bij Oma boven de Kaashal aan de Spilstraat in Maastricht. Waar je elk uur de klokken van het stadshuis hoorde. Een huis waar destijds kabel TV was. En een stereo installatie met een CD speler aanwezig was. Maar waar de centraal verwarming ontbreekt. In de woonkamer, Keuken en badkamer waren wel gas kachels. Maar in de slaapkamers niet. En dat was in de winter ook behoorlijk koud. En het was ook normaal dat de ijsbloemen dan ook aan binnenkant van de ramen zaten.

De huizen in binnenstad hebben geen tuinen. Je bezit daar alleen de grond waar het huis opstaat en geen centimeter meer. Maar boven op zolder (4de verdieping) had je toegang tot het dakterras. En omdat daar ook alles van steen was. Werd je daar in de zomer als een hamburger op een bakplaat bruin gebakken.

Maar onder op de begane grond hadden mijn grootouders en delicatesse zaak. Waar zelfs veel internationale klanten op af kwamen. Om er allerlei lekkernij in te slaan. Waar de prijzen op handgeschreven prijskaartjes stonden. en de producten tot aan het plafond opgestapeld stonden. In die tijd parkeerde je de auto nog op de markt. Het enigste wat digitaal was in de winkel waren de weegschalen en de kassa. van Oma mocht ik nooit in de V&D komen. Want onder in de V&D zat een moderne supermarkt. Dus je hing ook vaak in de V&D rond. Een modern warenhuis dat in die tijd alles verkocht. Maar Oma had destijds druk in haar Winkel en had helemaal niet in de gaten dat je rond hing in de V&D en Entre-Deux.

Oma hield van lekkere dingen. En een van die dingen dat waren de bonbons van Friandises. Friandises is een van de weinige winkels die de tand des tijds overleefd heeft. Deze zaak heeft geen eigen website. Maar in naam van mijn Oma kan Daantje wel aanraden om eens doos bonbons mee te nemen wanneer je een keer in Maastricht bent.

Vaarwel Oma 😭😭

Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Paul raaijmakers
25-03-2018 00:35:25
Gecondoleerd daantje veel sterkte
Naam : Anoniem
25-03-2018 07:47:16
Daantje
een mooi eerbetoon aan je oma
Naam : Anoniem
25-03-2018 09:44:18
Lieve Daan, gecondoleerd met het verlies van je oma. Sterkte!

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.