2018
Daantjes Weblog.


Menu 2019
Jaren overzicht

December 2018

November 2018

Oktober 2018

SSN Rijn Express

September 2018

Augustus 2018

Juli 2018

Juni 2018

Mei 2018

April 2018

Maart 2018

Februari 2018

Januari 2018

Menu 2017

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

De begrafenis van Oma 😢

Op zaterdag 24 maart overleed 91 jarige leeftijd mijn Oma. Nou had Daantje had zijn werkgever vooraf al geļnformeerd over de verslechterende toestand van Oma zodat vrij vragen makkelijker zou moeten gaan. En voor dit soort gevallen die uitgerekend op een zaterdag middag plaats vinden. Heeft mijn werkgever in dienst telefoon in het leven geroepen. Wanneer je deze telefoon belt buitenkantooruren zou je dan de planner van dienst aan de lijn krijgen. Na 4 uur bellen & whatsapp berichten had ik de planner van dienst aan de lijn. Om hem de toestand binnen de familie mee te delen.

Na overleg met planner en familie. Besluit ik om Zondag avond naar Maastricht te vertrekken. Normaal neem ik een half huishouden mee. Maar nu alleen een PC en fotocamera. Eenmaal bij familie aangekomen trof ik mijn nichtje aan met een dilemma. Zij zou maandag avond op lange vakantie vertrekken naar Bali en Vietnam. Maar zij twijfelde of ze vanwege overlijden van mijn Oma nog moest gaan. Uiteindelijk overhaalde mijn tante om toch te vertrekken.

Op Maandag is Daantje langs Oma gegaan. Zij lag vanaf zaterdag opgebaard in haar kamer op Martha Flora. De begrafenisondernemer had koelelementen in haar bed geplaatst waardoor het stoffelijk overschot beter bewaard blijft. En die kamer was continu vrij toegankelijk voor familie. Na het bezoek ben ik via het "Monseigneur Nolenspark" over de stadsmuur naar het centrum gelopen. Een wandeling die ik als kind vroeger samen met mijn ouders & groot ouders gelopen heb. Vaak liepen we destijds helemaal naar de berenkuil. Waar in die tijd echte beren in zaten.

Dinsdag werden de teksten van de afscheidsviering duidelijk. Mijn neef het Etterventje (Bono) en Daantje vond het toch wel droge kost aan het worden was. En besloten ook tot een bijdrage over te gaan. Mijn neef besloot om zijn tekst zelf voor te dragen. Daantje zelf heeft minder ballen en liet het de pastor voor lezen.

Woensdag was er een openbare mogelijkheid om afscheid te nemen van Oma. Daar kwamen nog wat bekenden en kennissen op af. Maar ook werd besproken wie zich geroepen voelde om erbij te zijn wanneer Oma in haar kist gelegd werd. 😧 Daar waren niet veel vrijwilligers voor. Uiteindelijk waren tantes Trudie & Jacqueline die de eer toe kwam. Daantje besloot met hen mee te gaan.

Donderdag was de uitvaart. 'S morgens vroeg kwam de uitvaart onderneming om oma in haar kist leggen.😲 Een lugubere handeling die destijds bij mijn vader nogal uit de hand liep. Omdat hij totaal vastgevroren zat aan het bed en koelapparaat. 😱 Maar oma kwam wat makkelijker los. het geen wat de handeling opzicht wat dragelijker maakte. Nadat Oma in haar kist gelegd was schroefde Daantje met 2 tante's de deksel dicht. En kort Daarna verliet zij via een erehaag van bewoners en verzorgers het verzorgingstehuis Oma's laatste reis was aangevangen.😢 Er was daarna nog even tijd om nog wat te eten. Om vervolgens naar de cellebroeders kapel te gaan voor de afscheidsdienst. Na de afscheidsdienst ging iedereen naar de begraafplaats aan de Tongerse weg. Waar Oma na 21 jaar weer samen is met Opa.

Hierna was er een koffietafel. Die daarna met nog wat familie leden een dinertje wordt tot in de late uurtjes. 😉 Je neemt immers afscheid van je dierbare maar bij zoiets moet je ook het leven vieren.😁😉😎

2 Lezers vinden dit artikel Goed.0 Lezers vinden dit artikel Slecht.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Anoniem
05-04-2018 13:44:44
hallo Daantje
je hebt een mooie verwoording gedaan over oma,
je bent een toppervan een kleinzoon,

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

© 2019 - Daansweb.net - Daan van der Hoeven.
Niets van dit Blog verhaal mag door derden gebruikt worden.