2018
Daantjes Weblog.


Menu 2019
Jaren overzicht

December 2018

November 2018

Oktober 2018

SSN Rijn Express

September 2018

Augustus 2018

Juli 2018

Juni 2018

Mei 2018

April 2018

Maart 2018

Februari 2018

Januari 2018

Menu 2017

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Werkzaamheden Praktijk afgerond.

Z'n 3 kwart jaar geleden. Had mijn moeder en zus besloten dat vanwege de uitfasering van ISDN door KPN dat het telefoonsysteem van de praktijk vervangen en gemoderniseerd moest gaan worden. 😒 Het ISDN systeem is nog door mijn vader aangelegd.

Huidige telefoonsystemen zijn IP gestuurd. De fysieke telefoonlijnen zijn vervangen door IP pakketjes die over een computer netwerk verstuurd worden. De nieuwste vaste telefoons sluit je tegenwoordig direct op het computer netwerk aan. En daar kwam een vervelende erfenis om de hoek kijken. Omdat mijn het oude telefoonsysteem 4 aderige kabels gebruikte waren deze niet geschikt om in 1000 mbit computer netwerk te gebruiken. Dergelijk netwerk maakt gebruik van 8 aderige kabels. Dus de oude kabels moesten vervangen worden de cat6 draad. En dat geeft toch veel extra werk. Daarnaast was er ook een wens dat het netwerk werd uitgebreid met WIFI.

Dit allemaal betekende een serieuze uitbreiding van het computer netwerk. Er moesten kabels door het hele pand getrokken worden. En deze kabels moesten ook weer worden aangesloten. passend in de huidige "Busch und Jäger" schakel materiaal. Ook dit werd moeilijker gemaakt omdat de leverancier van dit schakelmateriaal failliet was gegaan. Uiteindelijk heb ik via het internet de juiste onderdelen gevonden om alle nieuwe aansluitingen netjes te kunnen wegwerken.

De internet verbinding was aan een upgrade toe. de voormalige ADSL verbinding van 2 megabit voldeed al langer niet meer. En was niet geschikt voor het nieuwe telefoon systeem. Tijd om over te stappen op glasvezel. Alleen de glasvezel kabel moest nog naar binnen en aangesloten worden ook dit was een hoop werk.

Nu alles weer in de praktijk weer up to date is. Is er meer tijd om te gaan bloggen. 😃 Stiekem was het toch weer een hoop werk. en veel van dat werk zit achter de plafond platen en in de meterkast. 😑 Niemand die het ziet. 😠 Hopelijk merken de dagelijkse gebruikers wel de verschillen tussen het oude en het nieuwe.😎😎😎

Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Anoniem
22-05-2018 06:43:34
hoi Daantje
wat goed dat jij er zoveel van af weet,
en ook alles mooi verwoorden, al snap ik niet alles van al die kabels,maar ja dat ben ik, een
een dik vergiende duim voor jou omhoog
Naam : Peter
27-05-2018 10:29:09
Je hebt je roeping gemist Daantje.

De grondleggers van APPLE waren/zijn ook computerfanaten die alles uit de kast haalden om de mogelijkheden van computers aan te pakken.

Het leverde hun een spaarpot op van (inmiddels) meer dan een paar honderd miljard dollars.

Met jouw kennis van zaken kun je altijd nog de transportbranche vaarwel zeggen.

Dit is een goed artikel evenals 'mail server vervangen'.

Peter.
Naam : Anoniem
11-11-2018 08:30:36
Goed bezig geweest Daan!!

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.