2016
Daantjes Weblog.


Menu 2017

Jaren overzicht

December 2016

November 2016

Oktober 2016

September 2016

Augustus 2016

Juli 2016

Juni 2016

Mei 2016

April 2016

SSN Jubileumreis
Dresden

Maart 2016

Februari 2016

Januari 2016

Menu 2015

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Ducktales

Van 1987 t'm 1990 was de eerste versie Ducktales op televisie. Deze hele serie kun je nu weer zien via Disney+ 😎 Naast de succesvolle serie kwamen er ook computerspelletjes van Ducktales uit. Voor PC, NES & Game boy. Het waren leuke 8-16 bits platform games. Die Daantje nog veel gespeeld heeft. 😎 In al die Ducktales spelletjes kon je als oom Dagobert in je geld zwemmen en schatten zoeken.

En wat je nu de laatste tijd veel ziet is dat veel van die 8 of 16 bit spelletjes van destijds nu vaak een 32-64 bit versie wordt uitgebracht. Zo is er ook een nieuwe versie van Wacky Wheels uitgebracht. Maar die valt bijzonder tegen. Maar de 'nieuwe' (2015) versie van Ducktales is dat beslist niet. Het spel is makkelijk speelbaar met dezelfde graphics als in de originele TV serie. Het is verbluffend mooi gemaakt. Het is de €15 die het steam spelletje kost meer dan waard.

Soms mis ik wel het 8 bits tijdperk. Een tijdperk waar alles simpeler leek. Een tijd dat 650KB werkgeheugen voldoende was. Een tijdperk waar het helemaal normaal is dat je eigen computer programma's schreef. De komst van het internet heeft bepaalde zaken bespoedigd. Maar soms mist Daantje het simpele tijdperk.

Toch ga ik komende tijd mij verdiepen in Windows PowerShell en Visual Basic. Windows PowerShell gebruik je om scrips te schrijven. Met deze scrips kun je een serie commando's voor het besturingssysteem in een tekst bestand schrijven en uitvoeren. Dit is de Windows opvolger voor bath scrips uit het MS-DOS tijd. Deze bath files werken anno 2020 in Windows 10 nog steeds. Maar veel commando's zijn PowerShell anders dan onder CMD (dos)

In het 8-bits tijdperk heb ik veel geprogrammeerd met TurboBasic. Dit was een heerlijke programmeer taal. Omdat het vrij gemakkelijk was om jou code aan te passen. De meeste basic programmeer talen zijn regelnummers gebaseerd. Terwijl bij Turbobasic dit niet was. Door de tijd heen raakte Turbobasic buitengebruik en zelf had ik weinig tijd om een programmeertaal te kiezen waarmee je voor Windows programma's kon schrijven.

1 Juni 2020


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
6 *
Bezoekers vinden
dit goed.
4 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
4 *
Bezoekers zijn
boos.
4 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
4 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
1 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.