2022
Daantjes Weblog.


Menu 2023

Jaren overzicht

December 2022

November 2022

Oktober 2022

September 2022

Augustus 2022

Juli 2022

Mei/Juni 2022

April 2022

Maart 2022

Menu 2021

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Daantje op Sociale media

&

Hollandse 4 meter

Sociale media, dat is een zege en een vloek in een. Dankzij sociale media weet je wat er in je buurtje allemaal speelt. Maar daarnaast trek sociale media ook aan je. Het be´nvloed je. En die be´nvloeding kan en wordt misbruikt. Maar sociaal media is er ook om je te verbazen over sommige collega's in de transportsector.

Zo stond afgelopen week de foto hier rechts op sociale media. Wat zien we hier? Hier staat een vrachtwagen chauffeur stil op rechterbaan van de A4 om te controleren of zijn combinatie wel onder het oude ringvaart aquaduct past. 😲 Wanneer Daantje de reacties bij deze foto las viel zijn mond pas echt open. 😶 Een grote groep facebook chauffeurs vind namelijk dat deze chauffeur goed bezig is en door te stoppen en te kijken voorkomt ie erger. Wat er even vergeten wordt is dat je op een snelweg niet zo maar even stopt. Er zijn op die plek al ernstige kop staart ongelukken gebeurt omdat er iemand voor het aquaduct gestopt was.

De regelgeving over de maximale voertuighoogte is duidelijk. De norm is op EU niveau op 4 meter gesteld. Heb je een voertuig dat 4 meter hoog is kan die overal binnen de EU zonder problemen rijden. Maar nationale wetgeving mag in een EU lidstaat naar boven afwijken. Zo is in voormalig EU land Engeland de maximale voertuighoogte namelijk 16 voet (5,03 meter). Maar Nederland kende ooit een maximale voertuighoogte van 3,6 meter. Toen de EU richtlijn werd ingevoerd ontstond een probleem want alles is gebouwd voor 3,6 meter. De reeds gebouwde bruggen en tunnels die verruim je niet zomaar. Er zat op veel van die bouwwerken een flinke tolerantie 50 a 60 centimeter. Maar daar blijft niks van over wanneer de voertuighoogte van 3,6 meter naar 4 meter gaat. En zo werd Nederland een berucht land waar je absoluut niet hoger moet zijn dan 4 meter. Want als je hoger was wist je dat je kop gaat stoten. veel nieuwe chauffeurs en vakmensen uit het oosten moeten dit nog leren.

De vooruitgang heeft niet stilgestaan veel van die lage doorgangen zijn inmiddels vervangen door hogere. Maar sommige oudere doorgangen zoals de oude Coentunnel, Velsertunnel & Maastunnel zijn bouwwerken die je niet zomaar vervangt. Die zullen nog lange tijd erg laag zijn. Echter het oude ringvaart aquaduct (rechts op foto) wordt in 2026 gesloopt en vervangen door een breder en hoger exemplaar.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
8 *
Bezoekers vinden
dit goed.
2 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
3 *
Bezoekers zijn
boos.
6 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
2 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
2 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : piet verstegen
17-12-2021 15:18:21
klopt helemaal Daantje,levens gevaarlijk om op autoweg testoppen,binnen weg heb ik ook wellis gedaan maar nooit op autoweg pfff.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.