2023
Daantjes Weblog.


Menu 2024

Jaren overzicht

December 2023

November 2023

oktober 2023

September 2023

In september helaas niet kunnen bloggen.

Augustus 2023

Augustus 2023

Juni/Juli 2023

April/Mei 2023

Maart 2023

Februari 2023

Januari 2023

Menu 2022

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Het dak.

Sta ik bij Reynaers in Duffel om te laden. Wij laden bij dit bedrijf container bakken van 7,5 meter en die worden dan met een kraan via het dak op de auto gezet. Om dit te doen moet het dak open. Wanneer het rol systeem van het dak gewoon werkt is er natuurlijk niets aan de hand. Maar sinds de reguliere planning op vakantie is, Worden er andere trailers op de Brussel route ingezet. En met die trailers gaat het dak een stuk moeilijker open. Het systeem wat er in die trailers is gebruikt, is ouderwets en versleten.

Maar die ochtend sta ik bij die klant met een slechte trailer die tijdens het openmaken ook eens stuk blijk te zijn. Een eerder gerepareerde lasnaad was gaan scheuren. En de ophanging van het sluit mechanisme was door zijn eigen gewicht ingezakt. Zodat de rollers niet meer op de rials stonden. En daardoor zat het hele schuif mechanisme vast.

Nadat ik de lasnaad terug gebogen had kon de kap wel open. Maar tijdens het open rollen kwam merkte ik dat het allemaal steeds stroever ging. En dat de lasnaad weer doorgebogen was. Vroeg of laat breekt de lasnaad en dan zijn de rapen goed raar.

De kap dicht doen was een stuk makkelijker. Je drukt de doorgezakte draagbalk op tactische plaats met een plank omhoog. En dan kun je de kap weer dicht duwen. Maar wanneer je het dak open wilt maken moet je aan de zelfde balk gaan hangen en trekken. En dan trek je de boel steeds krommer.

Wanneer je bij klanten bent die via het dak werken is het belangrijk dat het dak makkelijk opengaat. Wanneer dit niet gaat is de chauffeur ver van huis.

De motivatie om met slechter materieel te gaan rijden. Is dat die trailers namelijk gestuurde assen hebben. Maar je kunt makkelijk met een starre 3 assen bij alle klanten in Brussel komen. Ook bij die klant in Anderlecht.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : een oude vriend van je.
23-08-2010 12:25:29
Daantje,
Vroeger moest ik eens gaan laden bij een houtboer ergens in Oostenrijk en wat bleek de avond ervoor: ca. 500 mtr. voor de zagerij was een viaduct van 3.8 mtr. hoog zo'n rond geval weet je wel, nee dus. En het was de enige weg die naar de zagerij liep. Dus goede raad was duur en de auto op de marktplaats neer gezet zodat ik de volgende ochtend de huif kon gaan afbreken. Tegen 08.00 uur werd ik wakken en wat scherts mijn verbazing ik stond daar midden tussen de kraampjes en kakelende kippen. Het was marktdag wist ik veel. Nou de huif afgebroken en om ca. 12.00 uur toen de markt was afgelopen en de kraampjes waren opgeruimd kon ik de reis van ca 500 mtr. verder vervolgen om te gaan laden. Kijk dat waren nog eens tijden.
De sjouwfeurs van heden vinden het al moeilijk wanneer een schuifkap niet goed werkt.
Groetjes Guus Geluk.
Naam : Ik
19-09-2010 21:12:59
Nou , in Brussel bij de PIAS op de Veeweydestraat heb je zeker een stuuras nodig anders kom je daar niet meer de bocht om als je daar weg rijdt !!!!!
Naam : Daantje van der Hoeven
23-09-2010 21:09:48
Veeweydestraat kom je met een 3 asser binnen. Zelf vaak zat gedaan. Ik zeg hierbij niet dat het een ruime straat is.

Wat wel zo is dat je met een opgetrokken hef as het niet meer lukt in Brussel. Maar dit komt doordat wielbasis van de oplegger langer wordt dan 12 meter. Wanneer je goed oplet zie je dat meer land en stad wegen ingericht voor 12 meter wielbasis.

Voor de Veeweydestraat heeft echter een gewichts beperking van 5 ton en daar hangt voor gewichtig juridische kwestie. Ook daar is een makkelijk een mouw aan te passen. Door anders naar de verweydestraat te rijden. Bijvoorbeeld zo:

-Verlaat de snelweg via de grote buitenring afrit 15 Pede.
-Onderaan links
-Je rijdt onder de snelwegdoor.
-Eerste rotonde rechtdoor.
-Bij tweede rotonde dat is een hele grote ga je de derde afslag in. (Avanue Limbourg)
-Rechts aanhouden.
-PIAS zit links.

Geen 5 ton beperking. Maar gij zult wel moeten sturen.

Maar als je via Anderlecht industrie aan komt rijden kun je met een 3 asser ook weg komen.
- Door na het lossen De straat helemaal uit te rijden.
- Wanneer je bij een ovale rotonde komt ga je rechtsaf.
- Rij de straat helemaal uit. Tot je bij een spoorbrug komt met een doorrij hoogte van 3,90.
- Sla voor de spoorbrug rechts af.
- Ga bij tweede mogelijkheid links alsnog onder het spoor door. (Niet naar rechts anders kom je op het beginpunt uit.)
- Ga dan rechtsaf.
- Hou rechts aan. links aanhouden mag niet.
- Sla bij gedwongen rechtsaf rechtsaf.
- Negeer de hoogte beperking. En rij precies onder het midden van de spoorbrug door. Denk aan de uitzwaai van de trailer.
- En viola u zit weer op Anderlecht industrie.

Een 3 assige oplegger rijdt als een stadsbus met een scharniertje.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.