2008
Daantjes Weblog.


Menu 2009

Jaren overzicht

December 2008

November 2008

Oktober 2008

September 2008

augustus 2008

Juli 2008

Juni 2008

Mei 2008

April 2008

Maart 2008

Februari 2008

Januari 2008

Menu 2007

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Crematie Arnold (Vader)

Op zaterdag 8 December 2005 is arnold gecremeerd, na 5 dagen thuis opgebaard was het de hoogste tijd om vader naar het crematorium te brengen. tussen 11:00h - 12:00h arriveerde de meeste familie leden.

Een van de eerste waren Tante Petra, Sandra, Cor Deen. Dat zijn de nabestaande en weduwe van Teun Deen Ik had gezien dat zij aangekomen waren en ik stond ze bij de voordeur op te wachten, en zij stapten niet uit. Uiteindelijk stapte Petra & Sandra wel uit Cor bleef in de auto zitten. Ik had wel verwacht dat Cor er heel moeilijk ging krijgen om zijn: "Oom Arnold" 'weg te brengen'. Ik had aan Patra voorgestelt dat ik zelf wel met Cor ging praten. De auto stond een kleine 60M van het huis geparkeerd. Onderweg naar de auto toe begon ik mij eigenlijk al af te vrgen hoe ik hem moest gaan benaderen. Want ik ken Cor niet persoonlijk. Voorzichtig een gesprek met Cor aangeknoopt en daaruit bleek al gouw dat Cor de directe confrontatie met mijn overleden vader niet aandurfde. Vader lag nog thuis. Als je bedenkt wat zijn eigen vader is overkomen. Dus ik stelde voor dat Cor en ik naar mijn huis gingen. Waar Cor niet direct geconfronteerd werd met de dood van mijn vader.

We zaten nog geen 5 minuten bij mij thuis binnen en het stormde gelijk al vol met neven & nichten. alle neven & nichten met uitzondering van het Etterventje durfde een laatste bezoek aan Arnold niet aan. Van n kant is dat wel begrijplijk.

De Dela was inmiddels gearriveerd om vader op te halen. Anneke wilde hem beslist niet in een kist zien liggen. Zij verliet de huiskamer nog voordat de Dela hem in zijn kist legde. Het in een kist leggen van een overledende die al 5 dagen dood is niet leuk om te zien. Nadat vader in zijn kist gelegd was had ik iedereen een laatste mogelijkheid gegeven om nog langs de kist te lopen. Alle aanwezigen in de huiskamer hadden dit gedaan. Nadat iedereen 'langs' was geweest had ik de kist laten sluiten. Daarna de kist samen met mijn zus naar de lijkauto begleidt. Arnold wilde geen begraafnis stoet, Dus de Dela bracht de kist naar het crematorium.

Arnold wilde dat iedereen op eigen gelegenheid naar het crematorium zou komen. Wij waren als groep thuis vertrokken en alle auto's raakte elkaar onderweg kwijt. Dus dat op: "eigen gelegenheid" is prima gelukt.

Na de dienst was de beroemde koffietafel waarna de meeste huiswaards keerde. Wij hadden voor de directe familie nog wat te eten thuis waarna ook zij allemaal naar huis gingen. Iedereen was weg en dan is het na z'n turbelente week wel heeeeeeeeel erg rustig.

De week na de crematie had ik nog vrij genomen van het werk. Om te kijken hoe het allemaal ging. Daarna had ik het werk voor 4 dagen hervat. Na die 4 dagen heb ik kerstvakantie daar wil ik toch wel van gaan genieten.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

2021 - Daansweb.net - Daan van der Hoeven.
Niets van dit Blog verhaal mag door derden gebruikt worden.